Σαρηγιάννης: Τον Απρίλιο το τρίτο κύμα κορονοϊού στην Αττική – Μέχρι και 950 κρούσματα τη μέρα

 

Με σχεδόν 1.000 κρούσματα τη μέρα στην Αττική, αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο αυξημένα θα είναι και συνολικά στη χώρα.

Τον ερχόμενο Απρίλιο εκτιμά ότι θα κάνει την εμφάνισή του στην Αττική το τρίτο κύμα κορονοϊού ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, όπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος καθώς, όπως τόνισε, υπολογίζει ότι μόνο στην Αττική, θα υπάρχουν 900 με 950 κρούσματα κορονοϊού σε καθημερινή βάση, αριθμός που όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι ιδιαίτερα υψηλός και βέβαια ανησυχητικός.

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε πως πιθανώς να χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία κάποια στιγμή και τόνισε πως οι συνθήκες δεν βοηθούν στη μείωση της μετάδοσης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην βρετανική μετάλλαξη που έχει κάνει την εμφάνισή της και στην ελληνική κοινότητα και υπάρχει θέμα συνολικής διασποράς, στο ζήτημα των εμβολίων που πρέπει να επιταχυνθούν για να είναι αποτελεσματικά και στον καιρό καθώς όπως ανέφερε βαδίζουμε στον σημαντικότερο μήνα του χειμώνα.

Κλείνοντας και κληθείς να προτείνει μέτρα για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στη μάχη κατά του ιού, ο καθηγητής τόνισε ότι ένα από τα πιο βασικά είναι να αυξήσουμε τα τεστ.

Πηγή https://www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ