Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι λένε οι αντιΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς;

 

Το αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα άνθισε και πάνω στην καταγγελία του πελατειασμού της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο μικρής επιρροής σύμβουλος Ν. Καρανίκας έγινε το έμβλημα μιας δυναμικής αντιΣΥΡΙΖΑ καμπάνιας που αποσκοπούσε στην προπαγανδιστική κατασκευή της άλωσης του κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιαζόταν να "φυτεύει" παντού ημέτερους αξιοποιώντας τη διακυβέρνηση σαν ευκαιρία για ρουσφέτια σε κομματικούς φίλους.

Στην προσπάθεια αυτή πρωταγωνίστησε το ακραίο κέντρο που κράδαινε τη σημαία του φιλελευθερισμού, της αξιοκρατίας, της αριστείας. 

Και φτάσαμε στους 3.000 μετακλητούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε λιγότερο από δύο χρόνια εξουσίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Απογραφής, ο αριθμός των μετακλητών του Δημοσίου Τομέα, ανήλθε  τον Δεκέμβριο 2020 σε 3.024, καταρρίπτοντας, για πρώτη φορά στα χρονικά, το φράγμα των 3.000.

Την πραγματικότητα αυτή ανέδειξε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κ. Ζαχαριάδης θυμίζοντας ότι δεν αυξάνεται μόνο ο αριθμός των μετακλητών αλλά και οι αποδοχές τους έως και 70%, ενώ περιορίζονται στο ελάχιστο οι προϋποθέσεις διορισμού, αφού αρκεί η κατοχή απολυτηρίου Λυκείου. Το πελατειακό όργιο κορυφώνεται με προσλήψεις μετακλητών σε θέσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, κατά παράκαμψη του ΑΣΕΠ.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε δείξει πολύ νωρίς, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμιση, πώς εννοεί τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα απολύοντας καθαρίστριες, δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες. Ούτε αξιολόγηση, ούτε απομάκρυνση των επίορκων, των ακατάλληλων και των "λουφαδόρων" όπως είχε υποσχεθεί. Οριζόντιες περικοπές και ολόκληρες επαγγελματικές κατηγορίες στο δρόμο. 

Τώρα δείχνει με τον πλέον θρασύ τρόπο πώς εννοεί την έννοια του επιτελικού κράτους που αποτελεί βασική προεκλογική του εξαγγελία: Εγκαθίδρυση του "γαλάζιου' κράτους για την διασφάλιση της βιωσιμότητας ενός συστήματος εξουσίας που ενδιαφέρεται για τους λίγους και περισσότερο για τους όμοιους: Νεοδημοκράτες και μητσοτακικοί, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, έχουν το επαγγελματικό πλεονέκτημα και εξασφαλισμένο βιοπορισμό.

Ολα αυτά είναι θλιβερά γιατί εμποδίζουν την πρόοδο της χώρας, κλείνουν το δρόμο στη νέα γενιά και συντηρούν παθογένειες που θα έπρεπε να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Είναι, όμως, και πολύ ενδεικτικά της υποκρισίας των δήθεν κεντρώων που κρύφτηκαν πίσω από την αντιΣΥΡΙΖΑ διακήρυξη για να δικαιολογήσουν την ταύτισή τους με μια παλαιοκομματική Δεξιά για λόγους ιδιοτέλειας.

Εκαναν το συμφέρον τους άποψη και τον κυνισμό τους ιδεολογία δηλητηριάζοντας την κοινωνία με μίσος, παράγοντας τεράστιες ποσότητες τοξικότητας, κάνοντας δολοφονίες χαρακτήρων και κανιβαλίζοντας διαφωνούντες.

Και τώρα σιωπή. Οι μετακλητοί διορίζονται κατά χιλιάδες χωρίς η αντιΣΥΡΙΖΑ στρατιά να ξέρει, να βλέπει και να μιλά.

Αυτοεξευτελισμός χωρίς ούτε καν προσχήματα. 

Πηγή https://tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ