ΣΥΡΙΖΑ: Παραμάγαζο προπαγάνδας της ΝΔ.


 Σε μια σκληρή ανακοίνωση προέβη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαϊδης, για την παραβίαση του κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας από την ΕΡΤ, η οποία όπως σημειώνει, λειτούργησε ως παραμάγαζο προπαγάνδας της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το ΕΣΡ και την ΕΣΗΕΑ να πάρουν θέση άμεσα για την παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογία από την ΕΡΤ. 

Υπενθυμίζεται ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, εμφάνισε στέλεχος της ΔΑΠ, της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, ως απλό φοιτητή του Πολυτεχνείου, για να καταθέσει την άποψη του για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και έχει φέρει την πανεπιστημιακή κοινότητα σε αναβρασμό.

Όπως επισημαίνει ο Αλ. Νικολαΐδης «Κάθε κομματικό στέλεχος έχει το δικαίωμα να εμφανίζεται στην Δημόσια Τηλεόραση με τα πραγματικά του στοιχεία, δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως η διοίκηση της ΕΡΤ και οι υπεύθυνοι των ειδήσεων να εξαπατούν τους τηλεθεατές χωρίς να αναφέρουν την ιδιότητα αυτών που εμφανίζονται απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα της ΝΔ».

Παράλληλα καλεί το ΕΣΡ και το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να πάρουν άμεσα θέση για το πρωτοφανές ατόπημα και να προχωρήσουν στα απαραίτητα μέτρα όπως οφείλουν, παραθέτοντας δύο διευθύνσεις όπου φαίνεται η ιδιότητα του στελέχους της ΔΑΠ που εμφάνισε η ΕΡΤ σαν απλό φοιτητή

 

Πηγή https://www.koutipandoras.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ