Ευρωβουλή και Βουλή στην έρευνα του ρόλου της τρόικας

Την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τον ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας υποδέχεται σήμερα το απόγευμα η ελληνική Βουλή. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας, που συλλέγει πληροφορίες για να συντάξει και το σχετικό πόρισμα, είναι ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Oτμαρ Κάρας από το Λαϊκό Kόμμα και συμμετέχουν ακόμη οι ευρωβουλευτές Λιέμ Χόανγκ Νγκοκ (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών), Νιλς Τόρβαλτς (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών), Φιλιπ Λαμπέρ (Πράσινοι), Γιούργκεν Κλούτε (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά), καθώς και οι Ελληνες Ρόδη Κράτσα και Νίκος Χουντής.

Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ από τις 19.00 έως τις 21.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι αντιπρόεδροι της ελληνικής Βουλής και τα προεδρεία των Επιτροπών (Οικονομικών, Κοινωνικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Ισολογισμού του Κράτους).

Από την αξιωματική αντιπολίτευση, στη σημερινή συνάντηση θα συμμετάσχουν και οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Νάντια Βαλαβάνη.

Εκτός των κοινοβουλευτικών συναντήσεων, το κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τους αντιπροέδρους της Τραπέζης της Ελλάδος, εκπροσώπους της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, στελέχη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακούς και εμπειρογνώμονες, καθώς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η αντιπροσωπεία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο στις 12.30, στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Χ.ΙΩ.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ