Κομισιόν: Η Ελλάδα ζήτησε τη συνάντηση στο Παρίσι

Εντελώς έκθετη αφήνει την κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ναι μεν επιβεβαίωσε τη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο στο Παρίσι, ωστόσο ξεκαθάρισε πως την αλλαγή του τόπου των συζητήσεων τη ζήτησε η Ελλάδα.


Στην επιβεβαίωση των πληροφοριών που έκαναν λόγο για μετάθεση του τόπου συνάντησης του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών και των εκπροσώπων των δανειστών προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την άγνοια που δήλωσε χθες για το θέμα αξιωματούχος της Κομισιόν.
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, η αλλαγή αυτή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης.
«Αυτή η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι, γιατί το ζήτησαν οι ελληνικές Αρχές και ευχαρίστως δεχόμαστε το αίτημά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζόναθαν Τοντ.

«Προπαρασκευαστική η συνάντηση των Παρισίων
Ερωτηθείς την Τρίτη, ο Αντουάν Κολομπανί δήλωσε ότι η τρόικα θα βρεθεί όπως έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα το δεύτερο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, οι οποίες θα αφορούν την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την τήρηση των προαπαιτούμενων.
Ο ίδιος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Εφ.Συν.», ανέφερε ότι πράγματι έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου μεταξύ της τρόικας και υπουργών της κυβέρνησης, η οποία είναι καθαρά «προπαρασκευαστική» και θα προετοιμάσει τις διαπραγματεύσεις των Αθηνών…

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό τρικ η συνάντηση των Παρισίων
«Είτε εν Παρισίοις είτε εν Αθήναις, η κυβέρνηση έχει πλέον χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων», σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη «διαρροή» ότι η επόμενη συνάντηση με την τρόικα θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη του Φωτός.
Κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις επιμένουν στην άποψη ότι «η κυβέρνηση, μετά τη διαφαινόμενη αποτυχία της να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, επιδιώκει να αναστρέψει την πολιτική πραγματικότητα».
Χαρακτήριζαν δε «επικοινωνιακό τρικ» τη συνάντηση των Παρισίων, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι «απλή αλλαγή του γεωγραφικού σκηνικού, μάλλον μια νότα ειρωνείας προσφέρει στην ελληνική κοινωνία», αφού η «σκληρή πραγματικότητα» διαρκώς διαψεύδει τις όποιες κυβερνητικές μεγαλοστομίες για έξοδο από την κρίση.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ