Πονοκέφαλος στον Σαμαρά από πρώην συνεργάτες του

Ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Τάκης Μπαλτάκος δεν αφήνουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγει από την κρίση εσωστρέφειας | EUROKINISSI


Νέο σημείο ισορροπίας αναζητεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τη Ν.Δ. στο καινούργιο σκηνικό που θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα με τους εταίρους στην Ε.Ε. Οπως φάνηκε όμως και χθες στη συζήτηση στη Βουλή, η άσκηση είναι δύσκολη και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, αλλά και των παλιών στενών του συνεργατών, περιορίζουν τα περιθώρια ελιγμών.
Η έξοδος από την κρίση εσωστρέφειας που επιζητεί ο Αντ. Σαμαράς δέχεται καθημερινά χτυπήματα από παντού, με αποτέλεσμα να ανατροφοδοτείται η γκρίνια στη Ν.Δ. Χθες λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο στενός συνεργάτης του Στ. Παπασταύρου, που συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, έγινε θέμα στη La Stampa για τη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η εμπλοκή του στην υπόθεση σχετίζεται με δύο λογαριασμούς συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ στους οποίους δικαιούχος είναι αυτός και όχι ο διαχειριστής του fund Σ. Μιωνή. Αντίδραση για το δημοσίευμα δεν υπήρξε από τον κ. Παπασταύρου.
Πονοκέφαλο όμως στη Συγγρού προκάλεσε και η νέα παρέμβαση του πρώην συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκου, ο οποίος σε συνέντευξη («Βήμα Fm») κάλεσε τη Ν.Δ., αλλά κατ’ ουσίαν τον πρόεδρο του κόμματος, να σταματήσει τις επιθέσεις στην κυβέρνηση. «Απαιτείται εθνική ομοψυχία στη δεδομένη χρονική στιγμή και στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Αναφέρθηκε και πάλι στην εκλογική ήττα της Ν.Δ., την οποία απέδωσε στην εφαρμογή του Μνημονίου και όχι στην απώλεια του Κέντρου. «Είναι σόφισμα ότι χάθηκαν οι εκλογές επειδή ο κ. Σαμαράς πήγε το κόμμα δεξιά», τόνισε ο κ. Μπαλτάκος. «Χάσαμε τις εκλογές επειδή ήμασταν πολύ μνημονιακοί. Χάσαμε την ψυχή μας εξαιτίας του Μνημονίου και χάσαμε τις εκλογές».
Ερωτήματα
Οι συχνές εμφανίσεις Μπαλτάκου προκαλούν, όπως είναι επόμενο, ερωτήματα για τον ρόλο που θέλει να παίξει, παρά το γεγονός ότι έχει απομακρυνθεί από τη Ν.Δ. Οι θέσεις που διατυπώνει, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαμάχη μεταξύ σκληρών και μετριοπαθών, επιτείνει τη διάσταση, παρά το γεγονός ότι οι συστάσεις του πρώην γραμματέα προς τον κ. Σαμαρά είναι πλησιέστερα προς τη γραμμή των μετριοπαθών για υποστήριξη της κυβερνητικής προσπάθειας. Τη γραμμή αυτή έχουν προβάλει η Ντ. Μπακογιάννη, ο Ευρ. Στυλιανίδης και οι βουλευτές της καραμανλικής πτέρυγας, ενώ αντιθέτως ο Μ. Βορίδης και ο Αδ. Γεωργιάδης επιμένουν στη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση.
Αναταραχή προκάλεσε και η δημοσίευση αιτημάτων για ικανοποίηση ρουσφετιών, κυρίως στον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών, από το tvxs. Μεταξύ αυτών που είχαν ζητήσει εξυπηρετήσεις είναι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί που απευθύνονταν στο υπουργείο Οικονομικών και στον γ.γ. Χ. Θεοχάρη, βουλευτή πλέον του Ποταμιού, αλλά και σε μεσαία κομματικά στελέχη του τομέα που ήταν επιφορτισμένα για τις «σχέσεις κοινωνίας-κόμματος».
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ