Αρνήσεις



Συντάκτης: 

Ο αντ' αυτών -των δανειστών ντε- Αντώνης Σαμαράς είδε χθες στη Βουλή λιμούς και καταποντισμούς, σημεία και τέρατα, δικτάτορες και πραξικοπηματίες. Δεν γουστάρει, καθότι κουτσαβάκι της παραλιακής Καλαμάτας, να αποφασίζει το πόπολο. Ε, όχι και να ασκούν τα μαρούλια κριτική στον μανάβη. Προορισμός του λαού είναι μόνο να πληρώνει. Αδιαμαρτύρητα. Κι αν τολμήσει να ορθώσει ανάστημα τότε να αναλαμβάνουν δουλειά οι πραίτορες με τα κλομπ και τα χημικά. Θεωρεί εκτροπή πά' να πει την κορυφαία έκφανση του πολιτεύματος. Διότι το δημοψήφισμα αποτελεί γνήσιο αμεσοδημοκρατικό θεσμό, ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με την Πνύκα και την Αγορά των αρχαίων πόλεων, που ουδεμία σχέση διατηρούν με τις ασύδοτες, απρόσωπες και παντοδύναμες, σύγχρονες αγορές. Ο καραμπουζουκλής Καλαματιανός έχει ταχθεί απαρέγκλιτα στο πλευρό των τελευταίων και δεν δέχεται να εκφράζει ο δήμος τη βούλησή του σε σημαντικά θέματα, οίτινα καθορίζουν το παρόν και το μέλλον του.
Χέστηκε για τη γνώμη των ψηφοφόρων. Οφείλουν κάθε τέσσερα χρόνια να προσέρχονται στην κάλπη εκόντες άκοντες προκειμένου να ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους σ' εκείνους που υποδεικνύει η τιβί, δηλαδή στον ίδιο και την κουστωδία του. Θιασώτης της νοθευμένης, αντιπροσωπευτικής τάχα μου δημοκρατίας, συντάσσεται με τη χορεία των εταίρων. Βροντοφωνάζει «ναι» στην επαπειλούμενη συμφωνία, όποιο κι αν είναι το περιεχόμενό της. Πού ακούστηκε να κρίνει η πλέμπα κρίσιμα τεχνικής φύσεως ζητήματα, όπως το ύψος του ΦΠΑ, το βάθος του ΕΚΑΣ και οι πολλαπλασιαστές της ύφεσης. Τέτοιους λεπτούς δείκτες τους παίζουν στα δάχτυλα ο πολύς Γερούν Ντάισελμπλουμ με το γιαλαντζί πτυχίο, ο προστάτης των πτωχών και των αδυνάτων Βόλφανγκ Σόιμπλε και ασφαλώς ο Ντόναλντ Τουσκ, που ως ανιψιός του Πολωνού πολυεκατομμυριούχου Σκρουτζ Μακ Τουσκ διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο. Αφότου η Μέρκελ τον διόρισε πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του επιρρεπούς στο ποτό και τον αρχαία ημών γραμματεία Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχει κόψει ολωσδιόλου καπίστρι.
Ισως επειδή οι πέντε λιμουζίνες της αυτοκινητοπομπής που χρησιμοποιεί με έξοδα των Ευρωπαίων φορολογουμένων συναθροίζουν περισσότερα από χίλια πεντακόσια άλογα και λιγότερα από πέντ'-έξι μουλάρια και γαϊδούρια, τα οποία συνήθως στρογγυλοκάθονται στα καθίσματα. Για τα 300.000 ευρώ των ετήσιων απολαβών του και συναφή γαργαλιστικά δείτε το κομμάτι της ευλαβούς συναδέλφου Μαργαρίτας Βεργολιά, μακριανιψιάς του Πάπα της Ρώμης Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο, παρακάτω. Ως καθ' ύλην αρμόδιοι μόνον οι παραπάνω δικαιούνται να υπαγορεύσουν τα μέτρα του σάβανου της ελληνικής οικονομίας. Το αναιδές μειράκιον, ο Αλέξης, μας οδηγεί σε ολέθριους ατραπούς. Τις θέσεις του Μεσσήνιου προσυπογράφει και ο αμετροεπής Βενιζέλος. Υπήρξαν άλλωστε αχώριστο δίδυμο. Παρ' ολίγον θα έσωζαν τη χώρα, αλλά τους πήρε την μπουκιά απ' το στόμα η Κάνγκελα και γι' αυτό κελαηδούν τώρα στα κιγκλιδώματα. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Σταύρος Θεοδωράκης, πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης, δεν ανέχεται να αντικρίζει τους βρομοσυριζαίους βουλευτές, οίτινες σιτίζονταν επί δεκαετίες στα κρατικοδίαιτα και ζάπλουτα γκρουπούσκουλα της Αριστεράς, όταν ο ίδιος ιδροκοπούσε στο γιαπί της κίτρινης οθόνης με το πηλοφόρι και το μυστρί. Ε, όχι ρε Τσίπρα.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ