Βρετανικό δημοσίευμα θέλει μέλη του ISIS να εργάζονται σε πυρηνικό σταθμό του Βελγίου

Μία άκρως ανησυχητική υποψία που θέλει δύο εργαζόμενους σε πυρηνικό εργοστάσιο στο Doel του Βελγίου να έχουν καταφύγει στη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, φέρνει στο προσκήνιο η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας φοβούνται ότι ο ISIS μπορεί να στοχεύσει ένα πυρηνικό εργοστάσιο, καθώς προέκυψε ότι εργαζόμενοί του έχουν καταφύγει στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Μάλιστα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα που επικαλείται πληροφορίες, ο ένας από αυτούς ήταν γνωστός ως Ilyass Boughalab και πιστεύεται ότι έχει σκοτωθεί στη Συρία, ενώ η δεύτερος εξέτισε μια σύντομη ποινή φυλάκισης στο Βέλγιο για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, το 2014.
Η μικρή ποινή στην οποία καταδικάστηκε ο δεύτερος εργαζόμενος έχει αυξήσει τη δυσπιστία έναντι των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ αυξάνουν οι φόβοι ότι μπορεί να έχουν περάσει σε σημαντικές γνώσεις στους τζιχαντιστές, καθώς ο δεύτερος εργαζόμενος γνώριζε εκτενώς τις λειτουργίες του πυρηνικού σταθμού.
Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται λίγο μετά αφότου η αστυνομία διέψευσε ότι η δολοφονία ενός φρουρού σε πυρηνική ήταν πράξη τρομοκρατίας. Η αστυνομία απέδωσε το φόνο σε εγκληματική ενέργεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ