Δεμένα πλοία και φρένο στα μέσα μεταφοράς

Απεργία στο μετρό48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο, στάσεις εργασίας την Κυριακή στα μέσα μαζικής μεταφοράς |EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
«Νέκρωσαν» και οι συγκοινωνίες για το Ασφαλιστικό. Χωρίς μετρό, τρόλεϊ, τραμ, τρένο και προαστιακό τις επόμενες ημέρες λόγω της απεργίας η χώρα.
Στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι οι εργαζόμενοι στο μετρό σήμερα Παρασκευή 6 και αύριο Σάββατο 7 Μαΐου.
Επίσης, ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ώς και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Χωρίς τραμ θα μείνει η Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ σε 48ωρη απεργία προχώρησαν και οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, τις ίδιες ημέρες.
Την Κυριακή, οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό αποφάσισαν στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ώς τη λήξη της βάρδιας.

Τέσσερις ημέρες χωρίς πλοία

Δεμένα στα λιμάνια θα είναι και τα πλοία λόγω της τετραήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ, σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.                                           
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) τονίζει ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ σε αυτές ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου.
Οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών έχουν προοπτική κλιμάκωσης.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ τονίζει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απολέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ