Έκλεισε η αξιολόγηση, μειώθηκε η ψαλίδα

EUROKINISSI
Σύμφωνα με αυτήν, και στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου των πολιτών («αν σήμερα είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε»), η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 20,8% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά αυτή των 3,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφηκε μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της «Κάπα Research», η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 5,2% (η Ν.Δ. συγκέντρωνε ποσοστό 30,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%).
Στη νέα δημοσκόπηση, τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή (με ποσοστό 5,9%) και ακολουθούν το ΚΚΕ (5,1%), το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ (με 5%), η Ένωση Κεντρώων με (3,1%), οι ΑΝ.ΕΛΛ. (με 2,3%), το Ποτάμι (με 2%) και η Λαϊκή Ενότητα (με 1,2%).
Παράλληλα, η δημοσκόπηση καταγράφει ότι η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ το 52,6% των ερωτηθέντων απαντά πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της έναντι 35,5% που τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.
«Σκληρή μάχη» δίνεται για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός: το προβάδισμα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (με ποσοστό 29,1%), με τον Αλέξη Τσίπρα, να ακολουθεί με σχεδόν μισή ποσοστιαία μονάδα διαφορά (28,5%).
Εξάλλου, το 58,9% των ερωτηθέντων θεωρούν «απαραίτητη ή μάλλον απαραίτητη» τησυνταγματική αναθεώρηση, ενώ το 35,7% τη θεωρεί «περιττή ή μάλλον περιττή».
Σημειώνεται ότι το 62,5% των ερωτηθέντων κρίνει ως θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σε αντίθεση με το 35,5% των ερωτηθέντων.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ