Νίκος Μωραΐτης: Οι φυλλάδες του plan x

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε χρόνο, στην επέτειο του δημοψηφίσματος, θα ανασύρουν το plan x από το συρτάρι δημοσιεύοντας στα ρυπαρά τους έντυπα νέες «αποκαλύψεις».
του Νίκου Μωραΐτη

Ο κύριος Γκάλμπρεϊθ θέλει να διαφημίσει ένα βιβλίο που θα ήταν η ζωή μας.
Το Πρώτο Θέμα θέλει να διαφημίσει μία εφημερίδα που είναι ο εφιάλτης της ενημέρωσης.
Αν συνδυάσει κανείς τον οικονομολόγο με τη φυλλάδα, προκύπτουν δημοσιεύματα του τύπου: «Συζητούσαν ήδη για σύγκρουση του στρατού με το λαό»!
Ας σταθούμε λίγο στη φράση της φυλλάδας – αξίζει τον κόπο. Ο συντάκτης της οραματίζεται μία χώρα όπου θα συνέβαιναν τα εξής:
Α. Θα μας πέταγαν έξω από την ευρωζώνη (αλλιώς ενεργοποίηση του σχεδίου X δεν υφίστατο).
Β. Ο λαός, που θα τον πέταγαν έξω από το ευρώ, θα στρεφόταν κατά της κυβέρνησής του και υπέρ της Μέρκελ που θα τον είχε θέσει εκτός ευρώ!
Γ. Ο ελληνικός λαός θα έβγαινε στους δρόμους κατά της (όποιας) ελληνικής κυβέρνησης και υπέρ της Τρόικας. Η ελληνική κυβέρνηση όμως θα είχε το στρατό μαζί της για να επιβάλει την τάξη!
Ανόητα μυθεύματα, ευσεβείς πόθοι εντεταλμένων γραφίδων που δεν κατάλαβαν τίποτα.
Δεν κατάλαβαν τίποτα όταν το 61,3% του λαού καταψήφισε το σχέδιο των Ευρωπαίων.
Δεν κατάλαβαν τίποτα όταν ο Τσίπρας, με μισό κόμμα, επανεξελέγη με 7,5 μονάδες διαφορά.
Δεν κατάλαβαν τίποτα όταν στο υστερικό τους κάλεσμα για «παραιτηθείτε» ανταποκρίθηκαν μόλις 5-6.000 άτομα, που ο ένας έκαιγε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο άλλος καταριόταν με σταυρούς στο χέρι.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε χρόνο, στην επέτειο του δημοψηφίσματος, θα ανασύρουν το plan x από το συρτάρι δημοσιεύοντας στα ρυπαρά τους έντυπα νέες «αποκαλύψεις».
Εντέλει, ας μας πουν το πιο απλό πράγμα του κόσμου: Η κυβέρνηση Τσίπρα τι ήταν; Ένα μπουλούκι ρεμπεσκέδων που δεν είχε κανένα εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα (όπως γράφουν Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) ή μία μαφία με οργανωμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ (όπως γράφουν Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο);
Η ύπαρξη ενός σχεδίου x που δεν υλοποιήθηκε είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να καταλάβει κανείς ότι ΚΑΙ εναλλακτικό σχέδιο (έστω υποτυπώδες) υπήρχε ΚΑΙ δεν ήταν σχέδιο επιλογής αλλά ανάγκης, διότι αλλιώς (απλούστατα) θα είχε υλοποιηθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ