Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

ΕΡΤ: «Όταν ο ΣΚΑΪ ''κλέβει εκκλησία''»

Μετάδοση του ΣΚΑΪΗ εικόνα της τηλεοπτικής μετάδοσης | skai
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, «για περισσότερες από τρεις ώρες, ο ΣΚΑΪ αναμετέδιδε την εικόνα που με υψηλότατο κόστος παρήγαγε η ΕΡΤ με πεντακάμερο όχημα εξωτερικών μεταδόσεων και δορυφορικό όχημα που είχαν αποσταλεί στην Τήνο.
Ο ΣΚΑΪ έκλεβε την εικόνα της ΕΡΤ από τον αέρα και την αναμετέδιδε, καλύπτοντας τα λογότυπα της ΕΡΤ και τους τίτλους της για να μη φανεί η λαθροχειρία, όχι πάντοτε με επιτυχία είναι αλήθεια, όπως φαίνεται καθαρά και από την εικόνα που επισυνάπτουμε. Κάποιες άλλες φορές την άλλαζε με δικά του εξωτερικά πλάνα ενός μονοκάμερου που είχε αποστείλει στην Τήνο».
Η δημόσια τηλεόραση μιλά για «καταπάτηση κάθε έννοιας δεοντολογίας και εντιμότητας απέναντι στους τηλεθεατές» μιας και ο ΣΚΑΪ, «παρουσίαζε τη μετάδοση ως δίκη του παραγωγή (σαν να την είχε κάνει με δικά του έξοδα), ενώ την είχε πολυδιαφημίσει τις προηγούμενες ημέρες!». Και προσθέτει πως πρόκειται για «προμελετημένο έγκλημα».
Ο ΣΚΑΪ «θα μπορούσε να έχει ζητήσει να αναμεταδώσει την εικόνα της ΕΡΤ. Επέλεξε όμως, τη δόλια οδό» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η δημόσια τηλεόραση.
Η διοίκηση της ΕΡΤ «είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε μέσο τα δικαιώματα της εταιρείας, το δημόσιο συμφέρον, καθώς και τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων της, η οποία δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο τέτοιας κατάφωρης εκμετάλλευσης.
Αυτό θα το διαπιστώνουν κάθε φορά όσοι παραβιάζουν τη δεοντολογία και τη νομιμότητα».
Και καταλήγει με την ευχή: «Ελπίζουμε του χρόνου η Μεγαλόχαρη να τους φωτίσει».
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου