Αποσύρεται από την υπεράσπιση του χειριστή ο Λυκουρέζος

Αλέξανδρος ΛυκουρέζοςΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Η ανακοίνωση του κ. Λυκουρέζου:

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

»Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της»
.
Θυμίζουμε ότι χθες, εξερχόμενος των δικαστηρίων Πειραιά, ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε ότι στον 78χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα (άρθρα 277, 291, 301, 302 του Ποινικού Κώδικα), μεταξύ άλλων για πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία από αμέλεια.   
Διέψευσε ότι ο εξάδελφός του έχει πρόβλημα υγείας και είπε ότι θα κατατεθείυπόμνημα στον εισαγγελέα την Παρασκευή.
Απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια θα είναι ηυπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, ο κ. Λυκουρέζος είχε δηλώσει: «Η υπερασπιστική γραμμή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουμε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ωστόσο η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».
O 78χρονος θα απολογηθεί αύριο (Παρασκευή) στη 1 το μεσημέρι στην Ε' ανακρίτρια Πειραιά. Μέχρι τότε θα κρατείται στο Λιμεναρχείο Πειραιά. 

Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ –ΜΠΕ, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο.
Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο είχε αποτέλεσμα να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλάχωρίς τις αισθήσεις του.
Γι' αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.
Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σήμερα το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων.

Δηλώσεις Δρίτσα στην «Εφ.Συν.»

Η ναυτική τραγωδία στον στενό δίαυλο Πέρδικας-Μονής οδήγησε τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα σε μια σημαντική και ιδιαίτερης σημασίας απόφαση για την οποία μίλησε στη δημοσιογράφο της «Εφημερίδας των Συντακτών», Χριστίνα Παπασταθοπούλου: ξανανοίγει τον φάκελο με τους κανονισμούς θαλάσσιας ασφάλειας, ειδικά για στενά περάσματα με κίνηση, όπως αυτό όπου συνέβη το ναυτικό δυστύχημα την Τρίτη, για τα οποία δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη από τον νόμο μέχρι σήμερα. 
Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι όταν ολοκληρώσει την έρευνά του το ειδικό κλιμάκιο της αρμόδιας Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων που βρίσκεται στον τόπο του δυστυχήματος, θα έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις βελτιώσεις που απαιτούνται για τέτοια σημεία-περάσματα σχετικά με την ασφάλεια.
«Αυτή η παράλογη ναυτική τραγωδία γεννά ζητήματα ενίσχυσης των κανονισμών ασφαλείας και αυτό πρέπει να πράξουμε», είπε ο κ. Δρίτσας. 
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ