Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Παπαγγελόπουλος: «Η επιστολή της Κομισιόν παραβιάζει το Σύνταγμα»


«Η επιστολή των κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο», αναφέρει σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας την πρωτοφανή παρέμβαση της Κομισιόν στην υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

«Οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ», καταλήγει η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου.  

Η Κομισιόν, εξέδωσε χθες ανακοίνωση κι έστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να προστατέψει την ΕΛΣΤΑΤ και τους εργαζόμενους της από ανυπόστατους ισχυρισμούς. 

Η αρμόδια επίτροπος Μαριάν Τίσεν δήλωσε σχετικά ότι για την Κομισιόν και την Eurostat είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος στο διάστημα 2010 - 2015 είναι πλήρως αξιόπιστα και ακριβή.

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η Μαριάν Τίσεν, εκφράζει την απόλυτη στήριξή της στο πρόσωπό του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφέροντας ότι ήταν αυτός που αποκατέστησε την αξιοπιστία της. 

Τα παραπάνω προκάλεσαν στη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου που απάντησε στην Κομισιόν εκφράζοντας την έκπληξή του για τον το λόγο που εστάλη σε αυτόν, επιστολή που αφορά υπόθεση από το 2010 και εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη. 

«Ο Υπουργός Οικονομικών, στην επιστολή του, εξέφρασε την άποψη ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο Υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της» σημείωσε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 
Πηγή tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου