Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Ν. Παππάς: Κάνουν ό,τι μπορούν για να παύσει ο διαγωνισμός

Νίκος Παππάς«Ο στόχος είναι» τόνισε «να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη για το δημόσιο», δήλωσε | EUROKINISSI
Σε συνέντευξη (Παραπολιτικά 90,1) ο υπουργός Επικρατείας αναφορικά με τις ενστάσεις των υποψηφίων για το σύστημα κατά την πρόβα τζενεράλε υπερασπίστηκε το αδιάβλητο της διαδικασίας του διαγωνισμού και δήλωσε επίσης:
«Αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού το εάν η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τις εθνικές εκλογές (Singular Logic) είναι ικανή για την ομαλή διεκπεραίωση τουδιαγωνισμού. Για να αποσοβηθεί και οποιοσδήποτε ηλεκτρονικός κίνδυνος θα υπάρχει και η χειρόγραφη διαδικασία».
Για τη διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί την ερχόμενη Τρίτη στα γραφεία της ΓΓΕΕ ο ίδιος τόνισε:
Δεν θα είναι εύκολη διαδικασία. Για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα τουδημοσίου πρέπει να αποκλειστεί οποιαδήποτε ροή πληροφόρησης μεταξύ των συμμετεχόντων ώστε να μην νοθευτεί η διαδικασία. Μια αντίστοιχη διαδικασία ήταν ο διαγωνισμός για την DIGEA.
Σχολιάζοντας τις καταγγελίες Πάνου Καμμένου για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε οποιονδήποτε να του δείξει το πώς και το εάν η πολιτική ηγεσία θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. «Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και η διαδικασία είναι κρυστάλλινη πέρα από κάθε προηγούμενου» τόνισε.

«Η Ν.Δ. επιλέγει να ταυτίζεται με τα συμφέροντα»

Άφησε αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την ότι «αρνείται να υπερασπιστεί την ημιτελή προσπάθεια επί Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον των νταβατζήδων».
Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «ενδεχομένως κάποια στελέχη της να μην ήθελαν να μπει κάποια τάξη σε αυτό το πεδίο» σημείωσε.
Συνέχισε την επίθεση υπογράμμισε ότι «η ηγεσία της Ν.Δ. αυτή τη στιγμή επιλέγει να ταυτιστεί με αυτά τα συμφέροντα. Τι σημαίνει δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό; Θα ακυρώσει τις άδειες και θα επιστρέψει τα χρήματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Παππάς.
«Αναρωτιέμαι ώρες ώρες, αν οι ανακοινώσεις της ΝΔ γράφονται στο Μοσχάτο ή λίγο παρακάτω. Παρακάτω είναι το Φάληρο. Θα ήθελα να ενημερώσω για πολλοστή φορά τη ΝΔ ότι το αίτημα παγώματος του διαγωνισμού το κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Έρχεται ως ηχώ των υπαρχόντων ιδιοκτησιών και επαναλαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο αυτό το αίτημα.
»Στο επίπεδο της Δικαιοσύνης κατατέθηκε αυτό το αίτημα και απερρίφθη» ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας αναφορικά με την προσφυγή των καναλιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο τους την ακύρωση του διαγωνισμού.
«Έχουν υπάρξει 16 νόμοι, 4 εκ των οποίων προέβλεπαν διαγωνιστική διαδικασία. Ποτέ δεν έγινε. Αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ υπογραμμίζουν το αντισυνταγματικό του προηγούμενου καθεστώτος. Μπροστά στην επαναλαμβανόμενη άρνηση της ΝΔ για τη συγκρότηση ΕΣΡ η κυβέρνησή μας δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά» κατέληξε.
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου