Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους...


ΠρόσφυγεςAP Photo/Santi Panacios

Βρυξέλλες 
Με ρυθμούς χελώνας προχωρεί η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλα κράτη μέλη, ενώ αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εισερχόμενων και αιτούντων άσυλο στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι χθες (Τετάρτη) μετεγκαταστάθηκαν από την Ελλάδα 221 πρόσφυγες, εκτιμώντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό μετεγκατάστασης προσφύγων από τη χώρα σε μία ημέρα. Από την άλλη πλευρά, όμως, προσδιόρισε ότι από την απόφαση που ελήφθη το περασμένο φθινόπωρο στο Συμβούλιο Υπουργών για μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, μόνο 4.140 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα και 1.156 από την Ιταλία. Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους...
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat , το δεύτερο τρίμηνο του 2016 ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στην Ελλάδα ανήλθε στον αριθμό των 12.015 έναντι 5.190 το πρώτο τρίμηνο. Μιλάμε για αύξηση της τάξης του 132% μέσα σε ένα τρίμηνο.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ