Ρέντσι: Δεν θα είμαι συνένοχος στο λάθος

(Lintao Zhang/Pool Photo via AP)
Αποφασισμένος να συνεχίσει να καυτηριάζει «τις αρνητικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με όλο και μεγαλύτερη επιμονή» φαίνεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος διαχωρίζει -για ακόμα μία φορά- τη θέση του από την πολιτική της λιτότητας που υπαγορεύει η Γερμανία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
«Η λιτότητα προκάλεσε μόνο ζημιές», επιμένει ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Λα Ρεπούμπλικα. Και συμπληρώνει: «Δεν θέλω να είμαι συνένοχος αυτού του λάθους. Δεν θέλω να σκεφθεί ο κόσμος σε έξι μήνες ότι στήριξα μια λανθασμένη στρατηγική, η οποία θέτει σε κίνδυνο την Ευρώπη». 
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, πολλοί είναι οι σχολιαστές που υπογραμμίζουν ότι το νέο ευρωπαϊκό διευθυντήριο -με Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία- διαλύθηκε πριν ακόμη να προλάβει να δημιουργηθεί, υπενθυμίζοντας ότι ο Ρέντσι δεν θα λάβει μέρος στη συνάντηση της ερχόμενης Τετάρτης στο Βερολίνο, στην οποία θα δώσουν το «παρών» η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Και με τη συνάντηση αυτή, το Βερολίνο και το Παρίσι θέλουν να βεβαιωθούν ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο δεν θα γίνει καμία σημαντική αλλαγή στην Ευρώπη, ότι θα φτάσουμε στους εορτασμούς των 60 χρόνων από τις Συνθήκες της Ρώμης, τον ερχόμενο Μάρτιο, χωρίς να έχουν γίνει σημαντικές τομές», διαρρέουν συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού. Ο ίδιος στέλνει το δικό του μήνυμα: 
""Η συνάντηση της Τετάρτης, έτσι όπως σχεδιάστηκε, αποτελεί ίσως μια προειδοποίηση. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι για μένα δεν θα αλλάξει τίποτα. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε μόνον για να μπορέσουν να βελτιωθούν ουσιαστικά τα σημερινά δεδομένα.""
Πηγή www.efsyn.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ