Υπουργοί και αναγνώστες εφημερίδων


Θα επιδείκνυαν λεπτή δημοκρατική ευαισθησία οι εκάστοτε υπουργοί εάν μελετούσαν με προσοχή τις επιστολές των αναγνωστών στις εφημερίδες· ταυτόχρονα θα αναβαθμιζόταν η γενικότερη επικοινωνία, η οποία σήμερα κινείται σε πολύ χαμηλά και χυδαϊσμένα επίπεδα αν λάβει κανείς υπόψη τα όσα διαλαμβάνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο καθείς μοστράρει το μακρύ του και το κοντό του, το άσπρο του και το μαύρο του και λοιπά κουραφέξαλα.
Θα ανακάλυπταν πιθανώς την αγωνία των απλών ανθρώπων για το μέλλον τους, τη δίκαιη αγανάκτηση αλλά και κρίση τους, τους προβληματισμούς τους, τις προτάσεις τους να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα, την άκρως ρεαλιστική ευφυΐα τους.
Μερικές φορές η λύση ενός δυσεπίλυτου, όπως εμφανίζεται, προβλήματος είναι τόσο απλή, αλλά εμείς, οι περί τα μεγαλειώδη τυρβάζοντες, αδυνατούμε να τη δούμε· τη διακρίνουν όμως καθαρά όσοι βιώνουν τα προβλήματα, εν προκειμένω οι αγρότες και οι συνταξιούχοι, δύο από τα πλέον πολύπαθα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας - και όχι μόνο εν καιρώ μνημονίων.
Στη χθεσινή «Εφ.Συν.» αγρότης-γεωργός, δενδροκόμος, πρότεινε στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας να συσταθεί οιονεί Αγροτικό Επιμελητήριο ώστε να οργανωθεί (κατά τη μικροαστική και αστική τάξη) αγροτική τάξη στη χώρα, αφού «η αγροτική παραγωγή είναι σημαντική για την αυτάρκεια και την ποιότητα της διατροφής».
Στη συνέχεια ο επιστολογράφος περιγράφει αναλυτικά τη σπουδαίας σημασίας πρότασή του.
Εάν οι υπουργοί έχουν ώτα ακούειν, ε, ακουέτωσαν. Θυμίζω εδώ άλλη πρόταση, άλλου επιστολογράφου, πάλι προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για ίδρυση Ινστιτούτου Οινοποιίας στη Νεμέα και τα περίχωρά της, εκεί όπου καλλιεργείται μια από τις καλύτερες ποικιλίες στον κόσμο, το γνωστό αγιωργίτικο κρασί. Πληροφορούμαι ότι ο υπουργός εξετάζει το θέμα, ευτυχώς. Να δούμε και τώρα αν θα υπάρξει ανταπόκριση.
Στη διπλανή στήλη άλλος επιστολογράφος διαμαρτύρεται γιατί οι διατάξεις του Συντάγματος να εφαρμόζονται επιλεκτικά. Αφορμή παίρνει από τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων πανεπιστημιακών, δικαστικών, καθώς και άλλων των Ειδικών Μισθολογίων.
Με το δίκιο του εξίσταται: «Και με τους άλλους συνταξιούχους, που πολλοί έχουν συντάξεις πείνας, τι θα γίνει; Γι' αυτούς δεν ισχύουν οι διατάξεις του Συντάγματος για ισότητα; Δεν έχουν αυτοί ίσα δικαιώματα; Γιατί τόση περιφρόνηση απέναντί τους;».
Εύστοχες, κρίσιμες ερωτήσεις, το βάθος των οποίων οδηγεί στην κορυφαία διαπίστωση ότι τα μνημόνια είναι αντισυνταγματικά, παράνομα! Να απαντήσουν, παρακαλώ, οι ανώτατοι δικαστικοί και ας πάψουν να έχουν δεμένη τη γλώσσα τους ή να ομιλούν μόνο όταν τους συμφέρει.
Είναι σε γνώση πολλών (άρθρο 120) ότι όταν καταλύεται βίαια το Σύνταγμα, τότε είναι εφικτή η αντίσταση, με κάθε μέσο, παρακαλώ· είναι θεμελιώδης υποχρέωση όλων ημών. Τέτοια θέματα αναδεικνύουν οι επιστολογράφοι μας...
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ