Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Αφιερωμένο εξαιρετικά

Ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης όπου σταθεί κατηγορεί την κυβέρνηση. Στιγμιότυπο από την περιοδεία του στην Ελευσίνα, 24 Οκτωβρίου 2016 | EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης όπου βρεθεί κι όπου σταθεί κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί κλίμα διχασμού και γι’ αυτό, πριν δημιουργηθούν, όπως ισχυρίζεται, τετελεσμένα που θα απειλήσουν τη δημοκρατία και τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.
Ταυτοχρόνως εμφανίζεται ως ο ηγέτης που θα ενώσει τους Ελληνες και τις Ελληνίδες λέγοντάς τους την αλήθεια και μόνο την αλήθεια γι’ αυτά που μπορεί να κάνει στην περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει τη διαχείριση των δημόσιων υποθέσεων.
Μέχρι στιγμής -και παρά το γεγονός ότι έχει αποκτήσει ένα καθαρό προβάδισμα έναντι του Τσίπρα- δεν φαίνεται να προσελκύει τους απογοητευμένους και θυμωμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους έχει πείσει δηλαδή ότι διαθέτει μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση για τα προβλήματα της χώρας.
Φαίνεται όμως ότι έχει καταφέρει να πείσει παράγοντες που δεν προέρχονται από τη Δεξιά, δεν έχουν συντηρητικές απόψεις -το αντίθετο θα λέγαμε, αφού η γραμμή εκκίνησής τους είναι η Αριστερά και η Κεντροαριστερά.
Αυτοί βλέπουν στο πρόσωπό του τον πολιτικό που μπορεί να σταματήσει την πορεία της χώρας προς τον αυταρχισμό και την εκτροπή. Συναγερμός: Η δημοκρατία κινδυνεύει, οι θεσμοί καταρρακώνονται, η ενημέρωση αιχμαλωτίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει παρακράτος, άρα εμπρός όλοι μαζί υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τελειώνουμε με αυτή τη δυσώδη και πυώδη παρένθεση.
Οι λεγεώνες της αρετής (υπερδεξιοί, δεξιοί, κεντρώοι, φιλελεύθεροι, κεντροαριστεροί και κεντροαντιαριστεροί) σε θέση μάχης για να εφορμήσουν κατά του οχυρού που υπερασπίζονται οι κατσαπλιάδες.
Επειδή όμως η Ν.Δ. δεν είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή η Ν.Δ. είναι και το πρόσφατο παρελθόν της, επειδή Ν.Δ. είναι το ιδεολογικό σύμπαν και η πολιτική ταυτότητα της ηγετικής ομάδας της, τα μέλη της οποίας διόρισε ο αρχηγός της, προσέξτε τις απόψεις που κυκλοφορούν στο εσωτερικό της εμπροσθοφυλακής του πανεθνικού μετώπου:
— «Εχουν ξαναπεράσει πιο φασίστες απ’ αυτούς στην εξουσία;»
— «Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό».
— «Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».
* Αποσπάσματα από ομιλία του Αδωνη Γεωργιάδη (αντιπρόεδρος της Ν.Δ., παρακαλώ, με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη) στη Χίο.
Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους εξακολουθούν να λένε ότι παραμένουν αριστεροί ή γενικώς προοδευτικοί, αλλά προθυμοποιούνται να προσφέρουν χείρα βοηθείας στον κ. Μητσοτάκη, όχι για να διασωθούν προσωπικά, αλλά για την Ελλάδα, ρε γαμώτο, για να απαλλαγεί όσο γίνεται πιο γρήγορα από τους δημαγωγούς, τους λαϊκιστές και τους αντιδημοκράτες που μας κυβερνούν.

Ανάγωγα

Το Ρόιτερς ανασχημάτισε τον Σκουρλέτη, η ελβετική εφημερίδα ΝΖΖ τους Δρίτσα και Σπίρτζη. Το σκεπτικό είναι κοινό και στα δύο μέσα ενημέρωσης. Οι τρεις υπουργοί δυσκολεύουν τον πρωθυπουργό στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Γνωστό είναι πως και τους τρεις δεν τους γουστάρουν οι δανειστές.
Γιατί μας ταλαιπωρούν; Να φτιάξουν αυτοί τον κατάλογο της νέας κυβέρνησης και να τον παραδώσουν στον Τσίπρα, αφήνοντάς του το περιθώριο να διαλέξει μερικούς υφυπουργούς, όχι όμως σε πόστα που τους ενδιαφέρουν.
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου