Νίκος Μωραΐτης: Βρίσε αυτόν που θαύμαζες























Φώτης Κουβέλης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιώργος Κιμούλης. Αρκεί να περάσει κανείς έστω και δίπλα από τον ΣΥΡΙΖΑ για να αρχίσουν να γράφουν υβριστικά για αυτόν οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής.
του Νίκου Μωραΐτη
 Υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος για να σε αποθεώσουν οι διαπλεκόμενες πένες: βρίσε το ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχει και ένας ασφαλής τρόπος για να σε αποκαθηλώσουν: υποστήριξε το ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι που έχει κάνει σωστά η κυβέρνησή του.
Διαβάζω ΤΑ ΝΕΑ, τις γραφίδες εκείνες που από σημιτικές έγιναν μητσοτακικές (δηλαδή παρέμειναν πιστές στο βδελυρό). Θυμάμαι πώς επαινούσαν τον Φώτη Κουβέλη, τον… Νέστορα της Αριστεράς που για το καλό της χώρας στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Τώρα που επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε ούτε λίγο ούτε πολύ ένας ηλικιωμένος συμφεροντολόγος που αναζητεί υπουργείο στον επικείμενο ανασχηματισμό.
Ό,τι θέλει ας πει κανείς για τον Κουβέλη. Συμφεροντολόγος όμως; Όταν του πρότειναν οι Σαμαράς – Βενιζέλος να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε όχι, και τώρα θα πήγαινε κάπου για ένα υπουργείο;
Αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη. Όπως ξεχνούν το όχι του Κουβέλη στην προεδρία, ξεχνούν και τους δικούς τους ύμνους προς αυτόν, όταν έστριψε δεξιά.
Η πιο μεγάλη πλάκα όμως δεν είναι το πώς αντιμετωπίζουν οι γραφίδες της διαπλοκής τις τελευταίες μέρες τον Φώτη Κουβέλη, αλλά τον Νίκο Χριστουδουλάκη. Από ιερή
Αγελάδα του σημιτισμού, ο Χριστοδουλάκης έγινε μέσα σε μία μέρα ένας τυχοδιώκτης που «εκ-κουβελίστηκε» 
(ναι, ακριβώς αυτή τη λέξη διάβασα στην άλλοτε ναυαρχίδα της διαπλοκής), μόλις διέρρευσε πληροφορία σχετικά με την αξιοποίηση του στη διαπραγματευτική ομάδα για το χρέος.
Γιώργος Κιμούλης στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση επί ΣΥΡΙΖΑ; Καγχασμός και λοιδορία. «Τον Σεφερλή να βάλετε!». Αν τον είχε επιλέξει ο Κυριάκος, θα ήταν ο μεγάλος θεατράνθρωπος που η επιλογή του συμβολίζει το άνοιγμα της διαδικασίας της αναθεώρησης του Συντάγματος προς την κοινωνία και τον πολιτισμό.
Ο Άγιος γίνεται διάβολος για τους παραδημοσιογράφους που υπερασπίζονται ακόμα και σήμερα την εποχή Σημίτη. Ψόφησε, βρώμισε, ζήσαμε τις ολέθριες συνέπειες του σημιτισμού, κι όμως εκείνοι τον υπερασπίζονται ακόμη -μέσω του νόθου τέκνου του, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Γιατί τόσο πείσμα; Γιατί τόσο πάθος; Μα, μαζί του κυβέρνησαν. Δημοσιογράφοι που θα έπρεπε να γράφουν την είδηση, έγιναν συνέταιροι του σκανδαλώδους συστήματος Σημίτη – Άκη – Γιάννου – Τσουκάτου – Μαντέλη – Βενιζέλου κ.α.. Πού θα το ξαναβρούν; Η μήπως ξέρουν πολύ καλά που θα το ξαναβρούν, γι’ αυτό και οι τόσες αβάντες στον αρχηγό που μπερδεύει τον Ρουσσώ με τον Μοντεσκιέ;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)