Ιερώνυμος: Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ



Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως τα σημερινά βιβλία είναι αυτά που θα χρησιμοποιηθούν στο μάθημα των Θρησκευτικών. 
Παρόντες στη συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου ήταν οι υπουργοί Παιδείας και Εθνικής Άμυνας, Νίκος Φίλης και Πάνος Καμμένος, αντίστοιχα, καθώς και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν οι μητροπολίτες Σπάρτης, Φθιώτιδος και Μεσογαίας και ο νομικός σύμβουλος Θεόδωρος Παπαγεωργίου.
Μετά τη συνάντηση, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού έκανε λόγο για «γόνιμο και παραγωγικό διάλογο», κατά τον οποίο «αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις», τονίζοντας ότι ο διάλογος αυτός αποτελεί «ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης» ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, από αμφότερες τις πλευρές εκφράστηκε η βούληση να συνεχιστεί ο διάλογος. 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επιβεβαίωσε ότι ήταν ένας «πολύ γόνιμος διάλογος», κατά τον οποίο διευκρινίστηκαν οι παρεξηγήσεις που υπήρχαν.  Ο διάλογος συνεχίζεται, είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι Εκκλησία και Πολιτεία «συνεχίζουν ενωμένες».
Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, εξερχόμενος του Μαξίμου, έκανε λόγο για γόνιμη συζήτηση σε καλό κλίμα. «Οι παρεξηγήσεις έχουν αρθεί. Ο διάλογος πάντα συνεχίζεται γιατί υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε» είπε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι «Θα αξιολογηθεί το μάθημα των θρησκευτικών, θα ακουστούν ξανά οι απόψεις και της Εκκλησίας»
Ο υπουργός Παιδείας, πάντως, ξεκαθάρισε ότι το μάθημα θα γίνει με τα νέα προγράμματα, διευκρινίζοντας ότι το μάθημα θα γίνει με τα περσινά βιβλία τα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί. «Δεν έχουμε δογματική αντίληψη. Θα ξανακούσουμε τις απόψεις και θα προχωρήσουμε στην αξιολόγηση του μαθήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)