Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Δις ισόβια σε στέλεχος της ΝΔ για υπεξαίρεση ποσού


Αίθουσα δικαστηρίουΗ καταδίκη αφορά την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ»Η καταδίκη αφορά την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ», (Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης).
Ο 54χρονος Θεολόγος Καλαϊτζής υπήρξε δικηγόρος του οποίου όμως αφαιρέθηκε πριν από κάποια χρόνια η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον δικηγορικό σύλλογο Ξάνθης, όταν ενεπλάκη σε υπόθεση πλαστογραφίας.
Ο ίδιος υπήρξε από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. στην Ξάνθη. Υπήρξε μέλος της «γαλάζιας» παράταξης από το 1977, ήταν επίσης πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης και μάλιστα από το 2004 διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης και μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ..
Από το 1987 μέχρι το 2010 εκλεγόταν συνεχώς δημοτικός σύμβουλος με τις παρατάξεις που στήριζε η Ν.Δ. στον δήμο Ξάνθης. Κατά την περίοδο 1987-1990 εξελέγη αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και το 2003 - 2004 ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με το xanthinews.gr, η ποινή ήταν σύμφωνη με την πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας κ. Σκιαδαρέση, χωρίς να αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Κάθειρξη 12 ετών για τον συγκατηγορούμενό του

Με κάθειρξη 12 ετών τιμωρήθηκε ο συγκατηγορούμενος του Θεολόγου Καλαϊτζή, Γιώργος Δερές, διευθυντής της Επιχείρησης, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Η έφεση που κατέθεσε θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του Θ. Καλαϊτζή

Η είδηση δεν πέρασε απαρατήρητη από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να σχολιάσει: «Η μακρά και ''λαμπρή'' πορεία τέτοιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι διαχρονικός κάτοχος του ''ηθικού πλεονεκτήματος'', σε σημείο να θέλει να σπιλώσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Φανταζόμαστε ότι η είδηση της καταδίκης του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τύχει της γνωστής προβολής από τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλαδή, μάλλον θα αποσιωπηθεί. Ελπίζουμε να διαψευσθούμε».
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου