Νίκος Μωραΐτης: Φιλελέ με ράσα

























Πενθούν για την υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των θρησκευτικών αυτοί που μέχρι χθες κορόιδευαν τη μεταρρύθμιση Φίλη. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Στα ίδια πληκτρολόγια. Στην ίδια διατεταγμένη υπηρεσία του ψέματος.
του Νίκου Μωραΐτη
Πού είναι όλοι αυτοί οι εκσυγχρονιστές του κράτους;
Οι «Μένουμε Ευρώπη» που θέλουν μία σύγχρονη Ελλάδα στο επίκεντρο της ενωμένης Ευρώπης;
Και πώς έχουν αυτό το μοναδικό χάρισμα να εμφανίζονται σαν γύπες πάνω από τα πτώματα και όχι τη στιγμή που μία μεταρρύθμιση χρειάζεται τη στήριξή τους;
Όταν ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης προσπάθησε να αλλάξει τα βιβλία των θρησκευτικών, οι «Μένουμε Ευρώπη» της καρδιάς μας είτε τήρησαν σιγήν ιχθύος είτε περιγέλασαν την απόπειρα, σχολιάζοντας τον Άσιμο, τον Πορτοκάλογλου και τα «τραγουδάκια» που πρότεινε το υπουργείο προς τους καθηγητές των σχολείων.
Τώρα που ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος συναντήθηκαν, χαμογέλασαν και «λύθηκε η παρεξήγηση», βγήκαν βαρυπενθούσες οι εκσυγχρονιστικές γραφίδες -από τα social media μέχρι τον Τύπο- να διαδηλώσουν τον αποτροπιασμό τους για την υποχώρηση της κυβέρνησης.
Ένας ολόκληρος εσμός παραδημοσιογραφίας έγραψε για κυβέρνηση που φοβάται την εκκλησία, που τα έδωσε όλα στα ράσα και «μία μεταρρύθμιση στα θρησκευτικά δεν μπορείτε να κάνετε, θέλατε και να αλλάξετε και την Ευρώπη».
Νεοφιλελέ Κυριάκοι του αφορισμού και της κοντής μνήμης.
Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη τους. Εκεί θα δουν τη σιωπή του προέδρου τους σε όποιο θέμα εμπλέκεται η εκκλησία, τους φονταμενταλιστές του κόμματός τους να ευλογούν τα ράσα και τη δική τους αφωνία, κάθε φορά που η Αριστερά προσπαθεί να αλλάξει κάτι από εκείνα που οι εκλεκτές τους κυβερνήσεις εγκαθίδρυσαν.
Επειδή είδα πολλές… ευαίσθητες πένες ανάμεσα στις πενθούσες για την κυβερνητική υποχώρηση, να θυμίσω ότι όταν η κυβέρνηση επέβαλε το μείζον, δηλαδή το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριων, δεν ζήτησε την άδεια της εκκλησίας ούτε συνυπολόγισε τις κατάρες της.
Τότε, για μια ακόμη φορά επάνω στην κρίσιμη στιγμή, οι «Μένουμε Ευρώπη» της… προόδου και του εκσυγχρονισμού, πάλι σιώπησαν κρυμμένοι πίσω από τα -σε κάθε άλλη περίπτωση ηχηρά- πληκτρολόγιά τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ