Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη της Siemens

Το κτίριο της Siemens στην Ελλάδα Η δίκη είχε αναβληθεί επ’ αόριστον, το περασμένο καλοκαίρι | PHASMA/ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια της μετάφρασης του ογκώδους παραπεμπτικού βουλεύματος για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους και η δίκη προσδιορίστηκε για τις 24 Φεβρουαρίου του 2017.
Η δίκη είχε αναβληθεί επ’ αόριστον, το περασμένο καλοκαίρι.
Το βούλευμα έχει πλέον μεταφραστεί στην γερμανική και στην γαλλική γλώσσα, καθώς ξεπερνούν τους 15 οι Γερμανοί κατηγορούμενοι, ενώ στο εδώλιο καλείται και ένας Γάλλος, πρώην τραπεζικό στέλεχος.
Για την επίμαχη δικογραφία, που θεωρείται και η πιο χαρακτηριστική στην μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς, καλούνται να λογοδοτήσουν 64 κατηγορούμενοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.
Η υπόθεση αφορά την σύμβαση που υπεγράφη το 1997, ανάμεσα στον ΟΤΕ και την γερμανική Siemens, καθώς και τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας, για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του, με την προμήθεια ψηφιακών παροχών, για την σύναψη της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τεράστια παράνομα χρηματικά ποσά επί μακρό χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, τα ποσά που αποτέλεσαν «ωφέλιμες πληρωμές» -όπως στελέχη της πολυεθνικής εταιρίας αποκαλούσαν τις «μίζες»- εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που πλέον υπολογίζεται ως ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο, καθώς τα παράνομα χρήματα μετακυλήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου.
Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είναι ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ