«Θαύμα θαυμάτων»: Όλοι οι μαθητές με «άριστα»

Πανελλαδικές εξετάσειςφωτογραφία αρχείου | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Θαύμα θαυμάτων» ανακάλυψε σήμερα (Τετάρτη) το πρωί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρό της Μιχάλη Κουρουτό σε επίσκεψή του στην περιφέρεια. Όλοι (!) οι μαθητές της Γ' Λυκείου ιδιωτικού σχολείου αποφοιτούν με άριστα!
Επειδή ουδείς πιστεύει ότι ξαφνικά Θεία επιφοίτηση συνέδραμε τους μαθητές του εν λόγω σχολείου, η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Παιδείας για να διαπιστωθεί η πιθανή αλλοίωση των βαθμολογιών και η παραχάραξη των τίτλων σπουδών.
Να σημειώσουμε ότι το ίδιο ιδιωτικό σχολείο βρίσκεται στα δίκτυα της δικαιοσύνης για παραχάραξη του θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων. Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που τέτοιες σκανδαλώδεις περιπτώσεις παρατυπίας βγαίνουν στην επιφάνεια, ειδικά από δομές της δευτεροβάθμιας επαρχιακών πόλεων, όπου το δίκτυο ελέγχου πολλές φορές υπήρξε «χαλαρό».

Όργιο παρανομιών

Αν δει κανείς όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με κάθε είδους παρανομίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για διάφορα ιδιωτικά σχολεία δεν θα απορήσει για τα παραπάνω.
Για παράδειγμα πριν λίγο καιρό αποκαλύφθηκαν απίστευτα πράγματα που έλαβαν χώρα σε ένα ιδιωτικό σχολείο «υπεράνω υποψίας» γεγονός που δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά για το τι πραγματικά συμβαίνει, πίσω από τους τοίχους των υπόλοιπων κερδοσκοπικών ιδιωτικών σχολείων.
Οι καταγγελίες αφορούν βαρύτατες παραβιάσεις της νομοθεσίας και μαρτυρούν ένα αδιανόητο, μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας για τους συναδέλφους μας. Πιο συγκεκριμένα: 
  • Το σχολείο διοικείται επί της ουσίας από ...υπάλληλο, ο οποίος υποκαθιστά τη Διεύθυνση και τρομοκρατεί όλους όσοι εργάζονται σ' αυτό.
  • Εκπαιδευτικοί απειλούνταν ότι θα απολυθούν, εάν δεν κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στα παιδιά του εν λόγω «διοικούντος» υπαλλήλου του σχολείου
  • Εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου αναγκάστηκαν να υπογράψουν έγγραφο ότι επιθυμούν ...τη μείωση (!) του ωραρίου τους και τη συνεπακόλουθη μείωση του μισθού τους
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, οι εξαιρετικά σοβαρές αυτές καταγγελίες φωτίζουν τις αθέατες πλευρές μιας δύσοσμης κατάστασης που έχει εγκαθιδρυθεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Εκμεταλλευόμενοι την χρόνια πλήρη νομοθετική απορρύθμιση στην ιδιωτική εκπαίδευση, την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από αυτήν και την κατάργηση ακόμη και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων επέβαλλαν συνθήκες ζούγκλας και προχώρησαν σε σημαντικές παραβιάσεις της νομοθεσίας που δεν αφορούσαν μόνο τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, αλλά και την αλλοίωση του εκπαιδευτικού αγαθού μέσω νόθευσης βαθμολογιών, παραχάραξη ωρολογίων προγραμμάτων και έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ