Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

«Ισχυρή Ελλάδα, στον πυρήνα της Ευρωζώνης»

«Να έχουμε ένα ουσιώδες Eurogroup στις 5 Δεκέμβρη» τονίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, αλλά και την πιθανότητα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου στάθηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών επισήμανε ότι τη Δευτέρα θα αρχίσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι η Κομισιόν θέλει μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρωζώνης. 
«Θα αρχίσουμε. τη συζήτηση για το χρέος στο Eurogroup της Δευτέρας. Κι αυτό σημαίνει φυσικά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, αλλά και να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε τι μπορεί να γίνει μεσοπρόθεσμα αλλά να εφαρμοστεί στο τέλος του προγράμματος. Ελπίζω αυτή η συζήτηση να είναι όσο πιο ολοκληρωμένη και εποικοδομητική γίνεται» ανέφερε ο Π.Μοσκοβισί υπογραμμίζοντας πως η συνεδρίαση του Eurogroup είναι πάντα με την Ελλάδα.
«Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα, στον πυρήνα της Ευρωζώνης, ανέφερε επισημαίνοντας πως η συνεδρίαση της Δευτέρας είναι σίγουρα μία από τις κρίσιμες συναντήσεις στην οποία θα αποτιμήσουμε την πρόοδο και θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα ή θα σταθμίσουμε αν δεν είμαστε ακόμα εκεί και θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο».
«Ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι μια σημαντική και θετική συνεδρίαση, για την Ελλάδα, για το ελληνικό πρόγραμμα και για τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος. Αυτή είναι η βούληση της Κομισιόν, η δική μου αλλά στο τέλος υπάρχουν ακόμα ορισμένα ζητήματα που πρέπει να κλείσουν».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα εξηγώντας ότι «Η πρόθεση είναι να δουλέψουμε σοβαρά εντός χρονοδιαγραμμάτων ώστε να έχουμε ένα ουσιώδες Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου. Δεν είναι μια κατάσταση του όλα ή τίποτα, ποτέ, αλλά θα είναι πολύ καλύτερα αν αυτή η συνάντηση είναι επιτυχής. Ποτέ δεν συζητάμε με οποιοδήποτε κόστος. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι το ΔΝΤ είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος, πρώτα για την Ελλάδα, καθώς η παρουσία του βοήθησε πολύ, δεύτερον και για τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη τα οποία αισθάνονται ασφάλεια ότι η διεθνής χρηματοοικονομική κοινότητα είναι εκεί, δηλώνει παρούσα, στο ελληνικό πρόγραμμα , δίπλα στην Ελλάδα . Πάντα έχουμε μια συνολική προσέγγιση ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει στο πρόγραμμα, αλλά πάντα προσπαθούμε να βρούμε ορθολογικούς τρόπους για να φτάσουμε σε αυτό το στόχο».
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου