Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει – Δεν υποχωρούμε σε θέματα αρχών (βiντεo)


«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης γιατί στην Ευρώπη δημιουργείται πλέον ένα παράθυρο ευκαιρίας προκειμένου να γίνουν άμεσα τα αποφασιστικά βήματα που απαιτούνται να βγούμε από την κρίση».
Αυτό τόνισε στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Τόνισε ότι «η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης είναι ρεαλιστικός στόχος και θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και στις 5 Δεκεμβρίου θα έχουμε την απαιτούμενη πολιτική συμφωνία για να ανοίξει πλέον η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα όσα έχουν συμφωνηθεί και δε θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις απ΄όπου και εάν προέρχονται».
Στέλνοντας σαφές μήνυμα προς το ΔΝΤ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι σε μία χώρα όπως την Ελλάδα «δεν έχει καμία λογική να συζητάμε αύξηση του ορίου των απολύσεων».
Στόχος όπως προέταξε είναι η επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων.
Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα κρίνοντάς την ως ουσιαστικό και ισχυρό μήνυμα αλλά και αναγνώριση των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης.
«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον παράδειγμα προς αποφυγή και πέρασε ο καιρός που οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέφευγαν να φωτογραφηθούν με τους Έλληνες πολιτικούς«, είπε χαρακτηριστικά.
«Η άνοδος της ακροδεξιάς σε όλη τη δύση είναι ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος και για πρώτη φορά υπάρχουν πρωτοβουλίες αμφισβήτησης των πολιτικών λιτότητας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι οφείλουμε να προβληματιστούμε.
«Η ανησυχητική άνοδος της ακραίας λαϊκιστικής δεξιάς σε Αυστρία, Γαλλία Ουγγαρία αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου», σημείωσε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σκοπός της είναι να αποτύχει η διαπραγμάτευση για να έρθει να υπογράψει 4ο μνημόνιο.
«Θα είμαστε η κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από την κρίση», τόνισε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.
          

Πηγή www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ