Γενική 24ωρη απεργία σήμερα-Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς



Εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μα αιχμή τα εργασιακά και την πολιτική λιτότητας. Οι εργαζόμενοι στα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετέχουν με στάσεις εργασίας ενώ απεργία έχει προκηρύξει για τις Τράπεζες και η ΟΤΟΕ.
 Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί.« Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00πμ, στο Πεδίον του Άρεως.
Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ, καλώντας εργαζόμενους, συνταξιούχους, συνδικάτα,και λαϊκές επιτροπές να συμμετάσχουν σε αυτή. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10.00 το πρωί στην Ομόνοια.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιούνται οι συγκοινωνίες στην Αθήνα την Πέμπτη εξαιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά θα κυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.
Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ) δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ και από 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.ΟΙ βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, δηλαδή Πέμπτη προς Παρασκευή.
Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών
Από τα καθήκοντά τους και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι ζητούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και τη μη απόλυση των επικουρικών γιατρών. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία για σήμερα ,ενώ τη συμμετοχή της ανακοίνωσε και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
Συνεχίζει η ΠΝΟ 
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΠΝΟ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για ακόμη ένα 24ωρο, έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), η οποία θα προχωρήσει σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών.
Στην απεργία μετέχουν και οι  διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ