Έρχεται η σωτηρία της χώρας από τον Μητσοτάκη;

Kυριάκος ΜητσοτάκηςΟ πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης | EUROKINISSI

Η Ν.Δ. αυξάνει τη συσπείρωση των οπαδών της και δένει τις συμμαχίες της όσο ανεβάζει την απερίγραπτη, επιθετική ρητορική της κατά της κυβέρνησης, η οποία την παρακολουθεί στο δρόμο της πόλωσης. 
Φαίνεται να καταφέρνει έτσι να απορροφήσει πολιτικά και εκλογικά το «Ποτάμι» και την «Ένωση Κεντρώων» και ευελπιστεί και σε περαιτέρω επαναπατρισμό ψήφων στην κάλπη της. Επιδιώκει με τις πλάτες και τους υπαρκτούς εκβιασμούς» των «αντιλαϊκιστών» δανειστών, να χρεώσει στην κυβέρνηση την διαγραφόμενη εμπλοκή με τους Θεσμούς και να οδηγήσει τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα σε ταπεινωτικούς συμβιβασμούς, ή στην άμεση «ηρωϊκή» έξοδο με εκλογές, ώστε να επιστρέψει εκείνη στα πράγματα. Ήδη η Νέα Δημοκρατία μετράει και τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος πρόθυμα την ακολουθεί ζητώντας πριν λίγο την παραίτηση του πρωθυπουργού... και φυσικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Και μετά, αν πετύχει ο στόχος της Ν.Δ, και αφού κυλήσουν μήνες στασιμότητας και άγονης συζήτησης περί «καμμένης γης»... (που εν τω μεταξύ θα έχει... παραλάβει η κυβερνώσα πλέον Δεξιά) και ενώ θα επιδεινώνονται όλα τα κοινωνικά μεγέθη (πλην της καλοπέρασης των πλουσιότερων και όλων των φοροφυγάδων πελατών της), να υπογράψει ένα 4ο μνημόνιο.
Διότι η Δεξιά έχει στο DNA της το χάρισμα να κυβερνά με εμφυλιοπολεμική πυγμή, εφαρμόζοντας τον γνήσιο νεοφιλελευθερισμό χωρίς ιδεοληψίες, και την δοκιμασμένη ακόμα και από τους δωσίλογους, εθνικοφροσύνη. Έχει δηλαδή όλα τα ιστορικά εχέγγυα για να κυβερνήσει, όπως την ξέρουμε, πάντοτε με γνώμονα την ταξική κυριαρχία και την αντικοινωνική ανισότητα, έως το πλήρες ξέπλυμα της διαπλεκόμενης ελίτ που είναι συνυπεύθυνη, μαζί της, για τη χρεοκοπία της χώρας.
Αυτή η εξέλιξη ίσως να αποτελεί και μια ιστορική πρόκληση, μια κάποια λύση -εάν βεβαίως καταφέρουν όλοι τους να μπουν στη Βουλή- και για τους εξ αριστερών σκληρούς επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως λένε, ο Αλέξης Τσίπρας δίνει ψίχουλα, πρόδωσε το λαό και εγκατέλειψε τις γνήσιες αρχές της Αριστεράς.
Εκτός αν ο πρωθυπουργός τους αγνοήσει όλους, δώσει τελικά το βοήθημα στους φτωχο-συνταξιούχους, δεν αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά που πιέζονται από το προσφυγικό, φέρει κι άλλα μέτρα του πάλαι ποτέ «παράλληλου προγράμματος» και αφήσει στους δανειστές και την εσωτερική τρόικα την επιλογή της ρήξης ή του προωθητικού συμβιβασμού μαζί του.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ