Με το νόμο Παππά κινείται για τις τηλεοπτικές άδειες το ΕΣΡ


Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής | EUROKINISSI

Άρχισε η αποστολή επιστολών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σε κόμματα, κανάλια, ενώσεις, παραγωγούς οπτικοακουστικών έργων, διαφημιστές, διαφημιζόμενους και κάθε άλλο εμπλεκόμενο με τις άδειες περιεχομένου τηλεοπτικών σταθμών. Και όπως φαίνεται η ανεξάρτητη Αρχή θα κινηθεί για την αδειοδότηση με βάση τον λεγόμενο νόμο Παππά (4339/2015).
Στις επιστολές του το ΕΣΡ σημειώνει ότι «βάσει του Ν.4339/2015 –όπως ισχύει- απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στον καθορισμό του αριθμού των αδειών που θα χορηγηθούν σε κάθε κατηγορία τηλεοπτικών σταθμών». Ο νόμος Παππά λοιπόν και κατά το ΕΣΡ ισχύει γι’ αυτό και το ίδιο αποφάσισε να ζητήσει τις γνώμες όλων των προαναφερόμενων με βάση αυτόν. Για να καταλήξει στη δική του άποψη το ΕΣΡ ζητάει τις τεκμηριωμένες θέσεις τους σε τρία βασικά ζητήματα:
«1. Ποια είναι η καταλληλότερη διαδικασία χορήγησης αδειών στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.
2. Πόσες άδειες επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος θα πρέπει να χορηγηθούν.
3. Ποια θα πρέπει να είναι τα κριτήρια της σχετικής επιλογής».
Κι εδώ το ΕΣΡ κάνει αναφορά στην ισχύουσα νομοθεσία και όχι σε πιθανές προτάσεις αλλαγής, τροποποίησης και πάει λέγοντας ενώ σημαντικό είναι ότι αναφέρεται μόνο στα εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν κάνει αναφορά σε κανένα άλλο είδος (θεματικά ενημερωτικά και μη κ.α.) Σε πρώτη φάση όπως φαίνεται θα επικεντρωθεί σε αυτήν την αδειοδότηση.
Το ΕΣΡ στις επιστολές του, τουλάχιστον προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα, σημειώνει ότι επειδή μπορεί να χρειαστούν και άλλες επαφές καλό θα ήταν να υποδειχθούν συγκεκριμένα πρόσωπα από κάθε κόμμα, ώστε να υπάρχει άμεση επικοινωνία. 
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ