Ώρα της Γης: Στις 20:30 σβήνουν τα φώτα

Αρχίζοντας από το Σίδνεϊ πόλεις και μνημεία του κόσμου σβήνουν ξανά τα φώτα τους απόψε μετέχοντας στο κίνημα «Μια ώρα για τον πλανήτη» που από το 2007 θυμίζει την ανάγκη ανάληψης δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Από την πρώτη «Ώρα της Γης» το ζήτημα του κλίματος σημείωσε πρόοδο, αλλά η επιτακτικότητα ανάληψης δράσης παραμένει πολύ μεγάλη, τονίζει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), η διοργανώτρια μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ τα ρεκόρ θερμότητας συνεχίζονται.
«Ξεκινήσαμε την Ώρα της Γης το 2007 να δείξουμε στους ηγέτες ότι οι πολίτες ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή. Αυτή η συμβολική στιγμή είναι σήμερα ένα παγκόσμιο κίνημα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον που υπενθυμίζει πόσο πολύ μετράει το βάρος των πολιτών», δήλωσε ο Σίνταρθ Ντας, διευθυντής της Earth Hour.
Στην Ελλάδα, ήδη κινούνται στους ρυθμούς της φετινής δράσης συλλογικότητες, δήμοι και επιχειρήσεις από την Κοζάνη μέχρι την Πάτρα και την Αττική. Για ακόμη μία φορά η Ακρόπολη θα είναι ανάμεσα στα παγκόσμια μνημεία, όπως ο Πύργος του Άιφελ ή η Όπερα του Σύδνεϊ, που θα συσκοτιστούν. Πέρυσι 12.700 τοπόσημα και μνημεία σε όλον τον κόσμο «έσβησαν τα φώτα τους».
«Με τη χώρα μας και τη Μεσόγειο να είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, δεν έχουμε καιρό να χάσουμε. Η ώρα να αλλάξουμε την κλιματική αλλαγή είναι τώρα. Όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα -πιο επίκαιρο από ποτέ- ενάντια στον άνθρακα και την υποβάθμιση των φυσικών μας πόρων που είναι και η ασπίδα μας. Σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, ρίχνουμε φως στη συλλογική δράση απέναντι στη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπισε ποτέ ο πλανήτης μας», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.
Το WWF, μέσω ειδικής ιστοσελίδας, καλεί ανοιχτά τους δήμους να συμμετάσχουν, ενώ κάθε πολίτης μπορεί να αναλάβει δράση, «δανείζοντας» το προφίλ του στο Facebook για να στείλει το μήνυμα της παγκόσμιας αυτής δράσης.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ