«Γαλάζιος» εμφύλιος στην Πελοπόννησο

Πέτρος ΤατούληςΣτα άκρα η αντιπαράθεση των βουλευτών της Ν.Δ. με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη |EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ενας υπόγειος «γαλάζιος» εσωκομματικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο με βασικούς πρωταγωνιστές τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τους τοπικούς βουλευτές της Ν.Δ.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πνέουν μένεα εναντίον του πρώην συναδέλφου τους, κατηγορώντας τον ότι συμπεριφέρεται πολιτικά σαν «σουλτάνος» και χρησιμοποιεί την περιφέρεια σαν τον προσωπικό του μηχανισμό.
Ορισμένοι μάλιστα του καταλογίζουν ότι απώτερος στόχος του είναι να εκλεγεί η κόρη του, Εύη Τατούλη, βουλευτής Αρκαδίας με τη Ν.Δ., την ώρα που η ίδια γίνεται αποδέκτρια κριτικής ότι αποτελεί το πολιτικό alter ego του πατέρα της στη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η επίσημη Ν.Δ. διά του εκπροσώπου Τύπου Βασίλη Κικίλια αποκήρυξε δημοσίως τον περιφερειάρχη, έπειτα από σχετικό επίμονο αίτημα των βουλευτών της Πελοποννήσου. «Ο κ. Τατούλης δεν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Η Ν.Δ. αξιολογεί με πολύ θετικό τρόπο τις προτάσεις, τις θέσεις και τις παρεμβάσεις των βουλευτών της από την Πελοπόννησο», τόνισε χαρακτηριστικά πριν από μερικές ημέρες, ικανοποιώντας τους συναδέλφους του και κλείνοντας την πόρτα -οριστικά;- στον περιφερειάρχη.
Η ανοιχτή πλέον κόντρα άρχισε να λαμβάνει διαστάσεις αρχικά στα τοπικά ΜΜΕ, όταν ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης με συνέντευξη Τύπου εξαπέλυσε προ εβδομάδων δριμεία επίθεση κατά του Π. Τατούλη με αιχμή του δόρατος το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ένα έργο που απεντάχθηκε τελικά από το ΕΣΠΑ.
«Οι πολιτικάντηδες της ψευτοπολιτικής και των θεωρητικών έργων ανήκουν στο παρελθόν και ο λαός σύντομα θα τους απομακρύνει», τόνισε μεταξύ άλλων και κατηγόρησε τον κ. Τατούλη για ανικανότητα, περίεργες μεθοδεύσεις και ανεπάρκεια.

Σκληρή κριτική από βουλευτές

Μία ημέρα αργότερα συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. στη Βουλή και εκεί, κεκλεισμένων των θυρών, βουλευτές της περιοχής, όπως οι Κ. Βλάσης και Θ. Δαβάκης, άσκησαν σκληρή κριτική στον Π. Τατούλη για τον τρόπο που διοικεί την περιφέρεια, ενώ από ορισμένους ακούστηκαν και εκφράσεις περί νοοτροπίας «σουλτάνου».
Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ημέρες μετά, δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως από την Πελοπόννησο, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος ζητώντας να ενημερωθούν γιατί καθυστερεί η κατασκευή μονάδων για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Πελοπόννησο.
«Για ποιο λόγο η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα, για το οποίο έφερε ακέραιη την ευθύνη τα τελευταία χρόνια;», ρωτούν χαρακτηριστικά οι βουλευτές (Κ. Βλάσης, Θ. Δαβάκης, Χρ. Δήμας, Γ. Ανδριανός, Αντ. Σαμαράς, Α. Κατσανιώτης, Μ. Βορίδης, Ι. Φωτήλας, Κ. Τζαβάρας, Γ. Γεωργαντάς).

«Πολιτική προδοσία»

Ο Κ. Βλάσης επανήλθε με νέες επιθετικές δηλώσεις κατά του περιφερειάρχη, κατηγορώντας τον για πολιτική προδοσία. «Το 2014 στηρίξαμε τον κ. Τατούλη για περιφερειάρχη, κι εγώ προσωπικά, αλλά μας πρόδωσε. Του δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία, διότι δεν ξεχνάμε, ήταν εκείνος που έριξε τον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή», δήλωσε μεταξύ άλλων (Best TV).
Μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο κ. Βλάσης τονίζει χαρακτηριστικά ότι η Πελοπόννησος είναι η πιο βρόμικη περιφέρεια με ευθύνη του Π. Τατούλη και αναρωτιέται με νόημα για ποιο λόγο η λύση που προτείνει η περιφέρεια από κοινού με την κυβέρνηση είναι τριπλάσια σε κόστος σε σχέση με άλλες περιοχές.
Από την πλευρά του ο Πέτρος Τατούλης δεν άφησε αναπάντητα τα όσα του προσάπτουν. Σε αρχική ανακοίνωσή του επιτέθηκε στους «γαλάζιους» πρώην συναδέλφους του, κάνοντας λόγο για «πολιτικά πρόσωπα, που προκειμένου να συντηρηθούν στη ζωή, βρίσκουν την εύκολη λύση, με ψέματα και μισές αλήθειες να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, έστω και αν υπονομεύουν αφενός την παράταξη στην οποία ανήκουν, αλλά κυρίως το συμφέρον των πολιτών και του τόπου. Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, όμως, που υπηρετούν το ψεύδος και τον λαϊκισμό, έχουν αποδειχτεί πια εντελώς αναλώσιμα».
Λίγες ημέρες αργότερα, στις αρχές Απριλίου, με αφορμή την αθώωσή του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου για το θέμα των απορριμμάτων, ο κ. Τατούλης κάλεσε τους βουλευτές της Ν.Δ. «να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τη θεσμική τους απρέπεια».
Οπως είπε, «η απόφαση αυτή κονιορτοποιεί, επίσης, με τον πλέον εμφατικό τρόπο τους ισχυρισμούς που επικαλέστηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην πρόσφατη επίκαιρη ερώτησή τους, περί ευθυνών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα προβλήματα διαχείρισης των απορριμμάτων».
Ο κ. Βλάσης επιμένει πάντως στην κριτική του και τονίζει με νόημα: «Η ερώτηση στη Βουλή απευθύνεται στον υπουργό κ. Σταθάκη και ο μόνος που απάντησε ήταν ο κ. Τατούλης. Είναι ο ίδιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης;». Σημειώνεται πάντως ότι επίθεση κατά του Π. Τατούλη για το ίδιο ζήτημα έχει εξαπολύσει και το στέλεχος του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Ν. Γόντικας, με καταγγελίες για «νέο πάρτι με σκουπιδοεργολάβους».
Υπενθυμίζεται ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Π. Τατούλης ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης το 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ενώ στις εκλογές του 2014 στηρίχτηκε τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Από τη σημερινό ΠΑΣΟΚ θεωρείται βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές θα στηριχτεί άλλος υποψήφιος, στη λογική του διμέτωπου απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., ωστόσο το μπαλάκι πέφτει στη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. για το πώς θα διαχειριστεί τον νέο «γαλάζιο» εμφύλιο και αν θα εντάξει τελικά την Εύη Τατούλη στα ψηφοδέλτια της Αρκαδίας.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ