Το ΔΝΤ επιμένει σε συμφωνία για το χρέος

Κριστίν Λαγκάρντ Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε την επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του Ταμείου στο Πεκίνο | AP Photo/Jose Luis Magana
Σε τακτική ενημέρωση, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ, τόνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, αν προηγουμένως δεν αποφασιστεί μία «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους».
Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα του ελληνικού δημοσίου χρέους θα συζητηθεί στην επικείμενη σύνοδο των επτά πιο αναπτυγμένων χωρών (G7), που θα πραγματοποιείται στο Μπάρι της Ιταλίας σήμερα και αύριο.
Ο Γουίλιαμ Μάρεϊ, μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Για τον εκπρόσωπο του Ταμείου, «τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα» όσον αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Και προς επίρρωση της θέσης αυτής, επανέλαβε τη δήλωση του Πόουλ Τόμσεν, ότι «η τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους» προκειμένου το Ταμείο να εγκρίνει τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδος.
Όταν ρωτήθηκε, αν το ΔΝΤ προτίθεται να ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία να δεσμευτεί για την εφαρμογή του νέου πακέτου των μέτρων τα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ωστόσο ότι «συνήθως θέλουμε η πολιτική να τυγχάνει στήριξης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ