Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Ο Σόιμπλε αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα βελτιώνεται

Βόλφγκανγκ ΣόιμπλεUwe Anspach/dpa via AP
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι αν μια χώρα δεν θέλει να βγει από το ευρώ πρέπει να κάνει δομικές αλλαγές, όπως η Ελλάδα, και προσθέτει: «Με το ευρώ τελείωσε η εποχή στην οποία κάποιες χώρες παρέμεναν ανταγωνιστικές διαμέσου της υποτίμησης των νομισμάτων. Πρόκειται για μια πολιτική, συντομότερη οδό».
Και εξηγεί ότι σ' αυτό συμφωνεί απόλυτα με την ανάλυση του Μάριο Ντράγκι σε σχέση με τα ελαττώματα της ευρωζώνης: «Αυτό που λέει πάντα ο Ντράγκι είναι ότι οι χώρες πρέπει να δημιουργήσουν από μόνες τους τις συνθήκες για να αναπτυχθούν. Και σε αυτό το θέμα η Ελλάδα βελτιώνεται. Τα προγράμματα βοήθειας που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ισπανία και την Ιρλανδία δέχθηκαν πολλές κριτικές, αλλά έφεραν πάντα αποτελέσματα».
Σε ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας αν «ήταν λάθος η πρότασή του να βγει, προσωρινά, η Ελλάδα από το ευρώ τον δραματικό Ιούλιο του 2015» ο Γερμανός υπουργός οικονομικών απαντά: «Γνωρίζετε αυτό που είπε δημόσια ο Ιταλός υπουργός Πιερ Κάρλο Πάντοαν ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπουργών Οικονομικών ήταν πεπεισμένη πως θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα έβγαινε προσωρινά από το ευρώ. Είναι η Ελλάδα η οποία αποφάσισε κάτι το διαφορετικό. Τώρα καταβάλλουμε προσπάθειε, ώστε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας να έχει επιτυχία».
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου