Αμετανόητοι

Μάκης ΜπαλαούραςΡάγισαν καρδιές οι συνεχείς εκκλήσεις του Μάκη Μπαλαούρα, αίτινες απευθύνονταν εις ώτα μη ακουόντων | EUROKINISIS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Φως φανάρι πως το ανέκδοτο της εβδομάδος είναι εξαιρετικά σύντομο, αφού εκτείνεται σε τρεις μόνον λέξεις: «Φρουρά της Βουλής». Φώναξε τα μέλη της δεκάδες φορές ο προεδρεύων, προκειμένου να αποβάλουν από την αίθουσα τον Κ@σιδι@ρη, έπειτα από την απρόκλητη επίθεση στον Νίκο Δένδια, με τον οποίο ΔένΔια-σταυρώνεται από θέση αρχής εξαιτίας των δικογραφιών που προκάλεσαν τις διώξεις εναντίον των χρυσαύγουλων του φιδιού.
Ράγισαν καρδιές οι συνεχείς εκκλήσεις του Μάκη Μπαλαούρα, αίτινες απευθύνονταν εις ώτα μη ακουόντων. Αφαντοι οι πραίτορες του Κοινοβουλίου. Κι όσο δεν παρουσιαζόταν κανείς, τόσο βαρούσε το βιολί ο βουλευτής Ηλείας. Οι ακατάπαυστες δοξαριές του, ωστόσο, ανέδειξαν την τραγική πραγματικότητα· πως οι συνάδελφοί του, δηλαδή, είναι εντελώς ανυπεράσπιστοι εντός του τεμένους της δημοκρατίας. Λες και το ’κανε ξεπίτηδες.
Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος διέγνωσε επακριβώς τα συναισθήματα του δράστη. Γιατρός ων, υπέβαλε θαρρείς σε μαγνητική τα φυλλοκάρδια και τον ψυχισμό του παραβάτη, διαπιστώνοντας την έμπρακτη μεταμέλειά του. «Είμαι σίγουρος πως κι ο ίδιος ο κ. Κ@σιδι@ρης δεν αισθάνεται ευχάριστα γι’ αυτό που έκανε» υποστήριξε με σιγουριά από το βήμα.
Υστερα από ελάχιστα λεπτά τον επιβεβαίωσε ευπροσώπως και αυτοπροσώπως ο μεταμεληθείς, εξερχόμενος της αιθούσης, όχι ασφαλώς κατόπιν ενεργειών της φρουράς. «Γ@μησ@ μι@ @δελφή τώρ@ μέσ@ κ@ι γι@ @υτήν την @ιτί@ @ποχωρώ» κραύγασε με την απαράμιλλη αβρότητα που τον χαρακτηρίζει. Βάζω «παπάκια», «ατ ελληνιστί», σε όλες τις λέξεις που εκφέρει ο Κ@σιδι@ρης, για τον απλούστατο λόγο ότι στο στόμ@ του γίνονται βρόμικες και οι πιο @θώες.
Ρεπερτόριο σατιρικό υψηλού επιπέδου διαθέτει ο πρωθυπουργός. Συνεχίζω τον χαβά με τις αξεπέραστες ατάκες του, στην ομιλία του στον Πειραιά τον Μάιο 2014, που ξεκίνησα χθες ενθυμούμενος τα περί «λιμανιού της αγωνίας», που έλεγε τότε, και τις σημαντικές αναπτυξιακές επενδύσεις για τις οποίες επαίρονταν προχθές στο Πεκίνο: «Εμείς δεν ερχόμαστε ούτε επιδόματα να μοιράσουμε, ούτε να μοιράσουμε βολέματα και ρουσφέτια. Εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους υποσχέσεις στο οπλοστάσιό μας».
Αλίμονο. «Ενα πράγμα λοιπόν σήμερα, κοιτώντας σας στα μάτια, μπορώ να σας υποσχεθώ. Ενα και μόνο πράγμα. Οχι πολλά λόγια. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα λυγίσουμε, δεν θα συμβιβαστούμε, δεν θα σας προδώσουμε ποτέ. Σας καλώ λοιπόν να πάρετε την υπόθεση της πατρίδας και της κοινωνίας στα δικά σας χέρια. Το δίλημμα είναι καθοριστικό και στο δίλημμα αυτό, ανεξαρτησία ή μνημόνια, ανατροπή ή υποταγή, η απάντηση είναι μία και μοναδική. Πρώτη φορά Αριστερά». Δεύτερη φορά Δεξιά, σαν να λέμε και τρίτη Σοσιαλδημοκρατία.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ