GρaμmaToσeιrές

Ευκλείδης ΤσακαλώτοςEUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Λαλίστατοι οι αντίπαλοι του υπουργού Οικονομικών, αξίωσαν την παραίτησή του, μιλώντας από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι τάχα μου είχε προεξοφλήσει την οικειοθελή απομάκρυνσή του από τον θώκο, εάν κατακρημνισθεί το αφορολόγητο κάτω από κάποιες χιλιάδες ευρώ. Εχω την εντύπωση πως υπερβάλλουν. Διότι μπορείς να ψέξεις για αρκετά τον Τσάκα-λόττο, όχι όμως για την αστάθεια του χαρακτήρα του. Εκ των ων ουκ άνευ η συνέπεια λόγων και κειμένων του.
Αποδεικνύεται από χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου του, όπως την είδα στον εκτυπωτή της «Εφ.Συν.». Αντιγράφω: «Δeυτέρa 08 Μaΐου 2017. Δeλτίο Τύpου. Ο υπουργός Οικονομικών ΕυκλeίTης Τsaκaλώτος Tέχθηκε σήμeρα το πρωί στο γραφείο του τον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας Dr. Markus Söder. Κατά τη Tιάρκeια της συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών eνημέρωσe τον ομόλογό του για την πορeία του eλληνικού προγράμματος. [...] Ο Dr Söder μe την σeιρά του eπεσήμανe ότι η γeρμανική πλeυρά αναγνωρίζeι την πρόοTο που έχeι eπιτύχeι η eλληνική κυβέρνηση. Αναφορικά μe το ζήτημα του eλληνικού χρέους, ο κ. Τσακαλώτος ανάπτυξe την θέση της eλληνικής πλeυράς, υπογραμμίζοντας ότι η eξeύρeση της καλύτeρης Tυνατής λύσης, στη TεTομένη στιγμή, θα έχeι ως αποτέλeσμα την Tημιουργία ασφαλούς οικονομικού πeριβάλλοντος. [...] Κλeίνοντας, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισe ότι έχeι έρθeι η ώρα να σκeφτeί σοβαρά η Ευρώπη το θέμα της συμπeρίληψης του κόσμου της eργασίας στην οικονομική ανάπτυξη. Εάν οι πολίτeς της Ευρώπης νιώθουν ότι τους αναλογeί μόνο μeρίΤιο στη λιτότητα και όχι στην ανάκαμψη, αυτό θα eνισχύσeι πολιτικά τις φυγόκeντρeς Tυνάμeις».
Θαρρώ πως ακούω τον ίδιο στο Κοινοβούλιο να προειδοποιεί ότι οι «φυγόκeντρeς Tυνάμeις» απειλούν τη συνοχή του σαθρού ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Εδώ που τα λέμε, τα ’καναν θάλασσα μάλλον οι γραμματοσειρές, καθώς ο έτερος εκτυπωτής της εφημερίδας ξεφούρνισε το πόνημα με ακραιφνείς ελληνικούς χαρακτήρες. Ο δαίμων των μηχανημάτων, πάντως, έχει ενίοτε τρελά κέφια.
Η συνέπεια αποτελεί –ούτε λόγος– τον συνδετικό κρίκο των βουλευτών της συμπολίτευσης. Και η ευρηματικότητα επίσης. Ρωτήθηκε ο Νάσος Αθανασίου αν θα ψηφίσει το νέο οδυνηρό πακέτο. «Και με τα δυο μου χέρια» απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη, διευκρινίζοντας: «Νιώθω ότι ψηφίζοντας τα μέτρα, νιώθω ότι σώζω τη χώρα μου». Κοτσάρισε το «νιώθω» δυο φορές για να μην μπερδευτεί με το «νόθο» και πρωτίστως επειδή ομοιοκαταληκτεί με τον «πόθο»... τον ευσεβή που κατάντησε βέβηλος. Αν ακολουθήσουν τη μέθοδό του οι ρέστοι συνάδελφοι το 4ο θα επικυρωθεί με 306 σηκωμένα χέρια. Τους παίρνει να δώσουν ρεπό στους μισούς. Μη δημιουργηθεί συνωστισμός, βρε αδελφέ, στον νιπτήρα της Βουλής που θα καταφύγουν μετά την ψηφοφορία να καθαρίσουν τα αίματα.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ