Δικαι –ούχοι

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ

Καταδικάζω απερίφραστα, ονειδίζω, οικτίρω, καταγγέλλω και καταγελώ όσους διατείνονται ότι ο θεϊκός ΘΑλέξης έπραξε τα άκρως αντίθετα ως πρωθυπουργός από κείνα που ’ταζε όντας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενα πρόχειρο και ωστόσο εύγλωττο και επίκαιρο παράδειγμα δικαιολογεί την αγανάκτησή μου. Μερικά τέρμινα πριν από τον εθνοσωτήριο Ιανουάριο του 2015 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόταν σε ευήκοα ώτα υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων. Οι συμβάσεις των περισσοτέρων έληγαν οσονούπω και ευλόγως ανησυχούσαν, διότι η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης επικρέματο επί των κεφαλών των και μάλιστα με εξωραϊσμένους, κομψεπίκομψους όρους, όπως κινητικότητα, διαθεσιμότητα και τα συναφή.
Ανέφερε επί λέξει ο μετέπειτα σπιτονοικοκύρης του Μαξίμου: «Εμείς θα πάρουμε την πρωτοβουλία να καταθέσουμε πρόταση νόμου που θα δίνει τη δυνατότητα τακτοποίησης των χιλιάδων συμβασιούχων οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι για πολλά χρόνια στην εργασία τους». Τρανταχτά παλαμοκροτήματα και ουρανομήκεις επευφημίες των παρισταμένων διέκοπταν κάθε τόσο τα εναργή επιχειρήματα του ρήτορος, άτινα ενθουσίασαν το ακροατήριο, ώστε στο τέλος δεν δίστασε να φωνάξει εν χορώ: «Δεν είμαστε παιδιά κάθε πολιτικού, είμαστε εργαζόμενοι όλου του λαού». Περασμένα μεγαλεία...
Δυστυχώς κακόβουλοι και εμφανώς βαλτοί λειτουργοί των ΜΜΕ αναπαράγουν κακεντρεχώς το σχετικό απόσπασμα, τώρα που η χαντζάρα του Δαμοκλή διαπέρασε τα κρανία μύριων όσο και άμοιρων εργατών στον τομέα της καθαριότητος. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τον ΘΑλέξη οι θεομπαίχτες ως ανυπόληπτο και αναξιόπιστο. Εις μάτην. Είναι φερέγγυος και γκαραντί στο έπακρο ο μικρός. Υποσχέθηκε ότι θα τους τακτοποιήσει. Φρονώ ότι δεν χρησιμοποίησε τυχαία το ρήμα τακτοποιώ, το οποίο εκφέρεται συχνά και με αρνητική σημασία. «Θα σε τακτοποιήσω εγώ» απειλούσαν οι μανάδες μας, όταν κάναμε ζαβολιές πιτσιρικάδες, οπότε ξέραμε ότι δεν γλιτώνουμε το μπερντάκι.
Ο Τσίπρας, ασφαλώς, δεν τακτοποιεί μόνο τους συμβασιούχους. Και άλλοι –ούχοι βρίσκουν κακό μπελά επί των ημερών του. Η κατάληξη, βλέπετε, παραπέμπει στους έχοντες και κατέχοντες, ούστινας οφείλει να φορτώνει με βάρη μια γνήσια αριστερή κυβέρνηση. Η πολιτική της, λοιπόν, καταντά τους κληρούχους απόκληρους, στους κλειδούχους δεν αφήνει ούτε τα μπρελόκ, οι διαμερισματούχοι εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ και των έκτακτων φόρων πληρώνουν δυσβάσταχτο νοίκι στα σπίτια τους, οι παρατασιούχοι εξολοθρεύονται στον «ξαφνικό θάνατο», προτού καν παίξουν την τύχη τους κορόνα-γράμματα στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.
Στους συνταξιούχους επιφυλάσσει ζωή στρωμένη με ζάχαρες. Με τις πρόσφατες περικοπές στις αποδοχές τους και τις μειώσεις στο αφορολόγητο κλαίνε τέσσερις-πέντε μισθούς τον χρόνο. Οι πτυχιούχοι –όσοι απέμειναν στην Ψωραλέξαινα– τρέπονται με κυκλώπειες δρασκελιές προς το εξωτερικό. Ομοίως οι πολιούχοι μετετράπησαν σε σκορποχώρηδες. Οι κανόνες, μολαταύτα, οφείλουν την αίγλη τους στις εξαιρέσεις. Μόνο οι προνομιούχοι είδαν τα κέρδη και τα νιτερέσα τους να διευρύνονται. Οσο για τους εξοδούχους, τα κεφάλια μέσα.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ