«Κατσαπλιαδιστάν»

Γρηγόρης Ψαριανός Ο Γρηγόρης Ψαριανός μίλησε για το Ελλαδιστάν, όπου κάθε κυβέρνηση για πολιτικούς λόγους νομιμοποιεί κάθε φορά τα χιλιάδες μεγάλα ή μικρά, αντιαισθητικά ή μη, εντός ή εκτός πόλεων, αυθαίρετα |EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτός είναι ο συνήθης επιθετικός προσδιορισμός με τον οποίο συνοδεύει τα λεγόμενά του για τη σημερινή Ελλάδα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και νυν βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός.
Στη πρόσφατη τακτική ραδιοφωνική του φιλοξενία στον ραδιοσταθμό του Δ.Ο.(Μ.), αφού ο ίδιος αναλώθηκε όπως συνήθως στην καθιερωμένη αντισυριζαϊκή λογοδιάρροια, προς τέρψη των δημοσιογράφων της εκπομπής, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα.
Στηλιτεύοντας λοιπόν -δικαίως- τη χώρα όπου το αυθαίρετο έγινε παράδοση από τα πρώτα χρόνια υπουργίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μίλησε για το Ελλαδιστάν, όπου κάθε κυβέρνηση για πολιτικούς λόγους νομιμοποιεί κάθε φορά τα χιλιάδες μεγάλα ή μικρά, αντιαισθητικά ή μη, εντός ή εκτός πόλεων, αυθαίρετα.
Στη διάρκεια της φιλοευρωπαϊκής τοποθέτησής του δεν δίστασε, όμως, να σκίσει το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» που λίγες ημέρες πριν -όπως υπενθύμισε ο ίδιος- είχε τίτλο «Το αφεντικό τρελάθηκε» με αναφορά στη νέα τακτοποίηση αυθαιρέτων.
Οταν δε ακόμα και ο γνωστός για τις μονόπλευρες απόψεις του δημοσιογράφος της εκπομπής διαμαρτυρήθηκε λέγοντας «ε, όχι και να σκίζουμε εφημερίδες», ο βουλευτής Γ. Ψαριανός αρνήθηκε γελώντας «πονηρά» την πράξη του και συμπλήρωσε ότι κάτι άχρηστα «παλιόχαρτα» έσκισε, ενώ συνέχισε να τα σκίζει, με τους ακροατές να ακούνε φυσικά μόνο τον ήχο. Τον πρόδωσε, βέβαια, η αντίδραση του συνομιλητή του, αλλά τελικά δεν τόλμησε να αναλάβει ούτε καν την ευθύνη της «ευρωπαϊκής» αυτής χειρονομίας του.
Στη συνέχεια η δημοσιογραφική παρέα χωρίς αναφορές στις αυθαίρετες κατασκευές που κατακλύζουν λιμάνια, παραλίες και πλατείες με άθλιες πλαστικές πέργκολες και με κατάληψη δημόσιου χώρου με τραπεζοκαθίσματα και υπαίθρια μπαρ, αγνοώντας τις εξίσου αυθαίρετες τοποθετήσεις αντικειμένων μπροστά σε μαγαζιά, εστιατόρια ακόμα και σπίτια προκειμένου να εξασφαλίζονται θέσεις πάρκινγκ για τους ιδιοκτήτες οδηγούς, αγνοώντας την κατάληψη χώρων που προορίζονται για πολίτες με κινητικά προβλήματα, προέταξε ως κύριο πρόβλημα της «αυθαιρεσίας» στη χώρα την... ετσιθελική τοποθέτηση ενός μικρού κοντέινερ στην πλατεία Εξαρχείων.
Πόσο φανατισμένος μπορεί να είναι, άραγε, κάποιος που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το συγκεκριμένο αυθαίρετα τοποθετημένο αντικείμενο, απαιτώντας την απομάκρυνσή του, που δεν μπόρεσε έστω να διακρίνει ποτέ τα αντίστοιχα κινητά «περίπτερα» που επί χρόνια στήνονται από κόμματα ή τηλεφωνικές εταιρείες ή παντός άλλου είδους διαφημιστικές αυθαιρεσίες, ακόμα και στην... πολυαγαπημένη πλατεία Κολωνακίου;
Η ευρωπαϊκή αντικειμενική δημοσιογραφία και οι αντίστοιχες πολιτικές φωνές που κατά τα άλλα καταγγέλλουν τον λαϊκισμό ενώθηκαν σε ένα και μόνο αίτημα στο σύνολο της απόλυτης αυθαιρεσίας που χαρακτηρίζει τη νεοελληνική μας νοοτροπία: Να φύγει -ειδικά και μόνο- το κοντέινερ των Εξαρχείων!
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)