Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Μαρτίνης: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί στελεχών του Ντυνάν

 Ένταση κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής μετά από ανάρτηση του Ν. Νικολόπουλου στο twitter «λίστες πολιτικών» που πρότειναν συγκεκριμένα πρόσωπα για διορισμούς  


  • «Το ερώτημα δεν είναι αν χαρίσθηκε το Ντυνάν ή αν βλάφτηκε κανείς, αλλά αν όλοι αυτοί είχαν το δικαίωμα να κάνουν αυτή τη διαδικασία που έκαναν», επεσήμανε ο πρ. πρόεδρος του Ντυνάν
  • Ο εκλεκτός του Α. Λοβέρδου, κ. Λιαρόπουλος, ασκούσε πιέσεις για να απομακρυνθεί ο κ. Μαρτίνης από τη διοίκηση του νοσοκομείου
  • «Τιμή» για τον κ. Μαρτίνη να τον βρίζει ο κ. Γεωργιάδης
  • «Υπήρχαν μισθοί που ήταν ανάλογοι του ανταγωνισμού που υπήρχε»
Ο Ανδρέας Μαρτίνης ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί διορισμένων στελεχών του Ντυνάν, ενώ η Εξεταστική αποφάσισε να μην ελέγξει το CD με τα 17.000 πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν δωρεάν γιατί περιέχει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».
«Το ερώτημα δεν είναι αν χαρίσθηκε το Ντυνάν ή αν βλάφτηκε κανείς, αλλά αν όλοι αυτοί είχαν το δικαίωμα να κάνουν αυτή τη διαδικασία που έκαναν», επεσήμανε ο πρ. πρόεδρος του Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο το αντικείμενο της,  κατά την τρίτη ημέρα, κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία.
Ο Α. Μαρτίνης ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί διορισμένων στελεχών του Ντυνάν, ενώ η Εξεταστική αποφάσισε να μην ελέγξει το CD με τα 17.000 πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν δωρεάν γιατί περιέχει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».
Πάντως εντύπωση προκάλεσε η «εξαφάνιση» του ημερολογίου της ιδιαιτέρας του Μαρτίνη, Ειρήνης Δαγκωνάκη. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε ότι ζήτησε το ημερολόγιο από το Ντυνάν και ότι διέγραψε μία «περίεργη τροχιά», καθώς από το Ντυνάν βρέθηκε στην ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ που έχει αγοράσει το νοσοκομείο στον πλειστηριασμό του 2014. Ο Αντ. Μπαλωμενάκης είπε ότι η Ειρ. Δαγκωνάκη ισχυρίζεται ότι δεν έχει στην κατοχή της το ημερολόγιο.
«Η Δαγκωνάκη έχει δίκιο. Αλλά τώρα που τη σκιάζει η φοβέρα να μη χάσει την θέση της τι να πει; Φυλάχτηκαν τα πάντα σε χώρο της ΗΜΙΘΕΑΣ. Έφυγαν πολλά στοιχεία από το σπίτι μου όταν έγινε είσοδος αστυνομικών», σχολίασε ο Α. Μαρτίνης.
Ο πρ. πρόεδρος του Ντυνάν κάλεσε την Εξεταστική να ζητήσει από τις αρχές το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών σειράς προσώπων: των διορισμένων πρώην στελεχών της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου, μάνατζερ καθώς και διευθυντών των αρμόδιων ΔΟΥ.  Συγκεκριμένα ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των Λιαρόπουλου, Αυγερινού, Χαραμή, και Καϋμενάκη, του Κολαϊτη και των στελεχών της ΔΟΥ Κηφισιάς, της Μπερετάνου, του Γιαννίκου και του Παπαγεωργίου που έκαναν μαζί όλους τους ελέγχους, του Χαραμή και του Λιαρόπουλου, του συνδικαλιστή Πανταζόπουλου, του Κοντογιαννόπουλου και του Στριγγάρη που ήταν μέλη της επιτροπής προμηθειών.
Ο Α. Μαρίνης απάντησε εμμέσως στην κριτική του Α. Λοβέρδου για κακοδιαχείριση στο  Ντυνάν. Είπε ότι ο εκλεκτός του Α. Λοβέρδου κ. Λιαρόπουλος ασκούσε πιέσεις για να απομακρυνθεί ο κ. Μαρτίνης από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Μάλιστα ο κ. Λιαρόπουλος ζήτησε «να μπει επιτέλους κανά ευρώπουλο», αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια εκποίησης του νοσοκομείου.
Ένταση για τις λίστες διορισμών
Ένταση δημιουργήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή με αφορμή τη δισκέτα που περιείχε «τον κατάλογο με τη λίστα ασθενών του Ερρίκος Ντυνάν» και με λίστα ρουσφετιών «με ποιος συστήνει ποιον», που ζητήθηκε και δόθηκε στην επιτροπή για να διευκολυνθεί το έργο της. Ωστόσο, μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη επιστράφηκε καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί περιέχει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και θέματα που άπτονται υγείας».
Η ένταση δημιουργήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια της τρίτης εξέτασης του πρώην προέδρου του νοσοκομείου Ανδρέα Μαρτίνη, καταγγέλθηκε ότι το μέλος της Επιτροπής, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είχε αναρτήσει στο προσωπικό του twitter «λίστες πολιτικών» που πρότειναν συγκεκριμένα πρόσωπα για διορισμούς. Αυτό προκάλεσε τη διαμαρτυρία άλλων μελών, λέγοντας ότι αφενός πλήττεται το κύρος της επιτροπής και αφετέρου ότι δεν υπάρχει από όλα τα μέλη σεβασμός στην απόφαση του κ. Μπαλωμενάκη να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η λίστα, καθώς περιέχει προσωπικά δεδομένα.
Ο κ. Νικολόπουλος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «σήκωσε στο προσωπικό του twitter φωτογραφίες με ονόματα πολιτικών γιατί σε τρεις περιπτώσεις είχε και το δικό του όνομα», κάτι το οποίο αμφισβητεί, και ζήτησε από τον κ. Μαρτίνη να επιβεβαιώσει αν είναι ή όχι «πραγματική η εν λόγω λίστα», αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τον κ. Μαρτίνη καθώς όπως είπε δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κανένα έγγραφο που δεν φέρει την υπογραφή του«Χαρτί το οποίο δεν έχω ζητήσει και λάβει και δεν το ξέρω δεν μπορώ να απαντήσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης.
Πέραν τούτου ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» στην τρίτη, κατά σειρά, εξέτασή του στην επιτροπή της Βουλή, απαντώντας στον τότε υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που όπως είπε τον αποκάλεσαν «ψεύτη», είπε ότι «είναι τιμή για τον ίδιον να τον βρίζει» ο κ. Γεωργιάδης, ενώ όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά τον κ. Σαμαρά, αν το είπε, τότε άρχισε να ξεχνάει καθώς υπάρχουν προσωπικές αλληλογραφίες». Υπενθύμισε δε ότι το 2009 ως υπουργός τότε Πολιτισμού ο κ. Σαμαράς τον είχε προτείνει για μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Σπέσιαλ Ολίμπικς γεγονός που δείχνει ότι «με εμπιστευόταν» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης.
Στο ερώτημα «αν πιστεύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη στον τότε υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη που νομοθέτησε για την πώληση του Ντυνάν», ο κ. Μαρτίνης απήντησε χαρακτηριστικά: «Επειδή θεωρώ τον κ. Βορίδη έγκριτο νομικό δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα επινοούσε τέτοιο νομοθέτημα χωρίς να του βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό».
Κατά τα λοιπά, ο κ. Μαρτίνης δήλωσε ότι οι μόνοι πρώην υπουργοί Υγείας που δεν του είχαν ζητήσει «ρουσφέτια» ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπαλωμενάκης ενημέρωσε την επιτροπή ότι ζητήθηκε, όπως είχε προτείνει στην προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. Μαρτίνης, από την γραμματέα του το ημερολόγιο με τα ονόματα ασθενών που έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης, ωστόσο η κ. Δαγκωνάκη ισχυρίστηκε ότι δεν διαθέτει τέτοιο ημερολόγιο.
Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση ο Ανδρέας Μαρτίνης ερωτηθείς από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία ποια ονόματα έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης στα νοσήλια από τον χώρο της πολιτικής, των ΜΜΕ κ.λπ. δήλωσε ότι είναι γραμμένη η αλληλογραφία που είχε στο βιβλίο της γραμματέας του κ. Δαγκωνάκη.
Η κ. Καββαδία επανέλαβε το ερώτημα στον κ. Μαρτίνη ο οποίος και αυτή τη φορά δεν απήντησε λέγοντας ότι «είναι προσωπικά δεδομένα».
Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γκιόλα για τους «διορισμούς και τις μετατάξεις που γίνονταν ερήμην του» όπως είχε πει σε προηγούμενη κατάθεση και ο κ. Μαρτίνης ανέφερε και πάλι ότι αυτά γίνονταν επί υπουργίας του κ. Αβραμόπουλου. Ερωτηθείς για ονόματα ο κ. Μαρτίνης δήλωσε ότι «είναι όλα γραμμένα στα φύλλα της κυβερνήσεως» και υποστήριξε ότι τότε διαμαρτυρήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, ωστόσο, παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους νόμους που επέτρεπαν τις μετατάξεις από το Ερρίκος Ντυνάν στο υπουργείο Υγείας.
Σε ερώτηση του κ. Βλάχου αν υπήρχαν υψηλές αμοιβές προσωπικού και γιατρών στο «Ντυνάν» ο κ. Μαρτίνης απάντησε ότι «υπήρχαν μισθοί που ήταν ανάλογοι του ανταγωνισμού που υπήρχε».
Τέλος ο κ. Βλάχος ρώτησε επίσης τον κ. Μαρτίνη γιατί προτίμησε να συνεργαστεί με τον κ. Βγενόπουλο παίρνοντας δάνεια από τη Μαρφίν και ο ίδιος απήντησε ότι «υπήρχαν επαχθείς όροι αλλά πολύ δελεαστικό επιτόκιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου