Ανησυχία δημιουργούν κάποιες απόψεις στα «Παραπολιτικά»

Noor OneEurokinissi

Είναι δεδομένο ότι πριν από τη σημερινή αντιπαράθεση στη Βουλή για το αν υπάρχει ή όχι σκευωρία ή για το αν υπήρξε ή όχι προσπάθεια να αποκαλυφθεί με κάθε τρόπο η αλήθεια για το Noor One, όλα τα διαθέσιμα ιστολογία και οι εφημερίδες παρουσιάζουν νέους διαλόγους, νέα αποσπάσματα, νέες πληροφορίες, αναλόγως με το αν είναι τοποθετημένα στην πλευρά του ισοβίτη όταν υπερασπίζεται τον Βαγγελη Μαρινάκη ή στην πλευρά του ισοβίτη όταν τον κατηγορεί. 
Προφανώς η απεργία στους δήμους αφήνει εκτεθειμένα και πεταμένα πολλά σκουπίδια παντού...
Πέρα όμως από τον καταιγισμό πληροφοριών και παραπληροφόρησης, δημιουργεί εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση η ανάρτηση του φίλα προσκείμενου στην πλευρά Μαρινάκη ιστολογίου των «Παραπολιτικών», όπου ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «υπερασπίζεται όχι μάρτυρες, αλλά κατηγορούμενους για εμπόριο ναρκωτικών που έχουν δολοφονηθεί ή έχουν πεθάνει μέσα ή έξω από τη φυλακή». 
Εγκαλούν μάλιστα τα «Παραπολιτικά» τους δύο υπουργούς, οι οποίοι παρέσυραν σε «τεράστια γκάφα» τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του ότι στην υπόθεση υπάρχουν δολοφονίες μαρτύρων.
Σύμφωνα με την ανάρτηση, οι κρατούμενοι αλλοδαποί, αλλά και όσοι ήταν εκτός Ελλάδας που δολοφονήθηκαν, δεν ήταν σε καμιά περίπτωση μάρτυρες, αλλά εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση! 
Με δυο λόγια, αφού θέλουν να μας πείσουν ότι αυτοί οι ίδιοι γνωρίζουν καλά (;) ότι όλοι οι εγκέφαλοι είναι αλλοδαποί (αυτό το ισχυρίζεται, εκτός από τον Γιαννουσάκη, κι ένας αριθμός δημοσιογράφων) και, δεύτερον, ότι εφόσον όλοι οι νεκροί (είτε δολοφονημένοι είτε όχι) ήταν συνεργοί, δεν είναι δυνατόν να τους «υπερασπίζεται» ο πρωθυπουργός.
Δεν γνωρίζαμε, είναι αλήθεια, ότι στο ελληνικό δικαιικό σύστημα, όταν δολοφονούνται είτε εντός Ελλάδας είτε στο εξωτερικό 7 ή 8 συνολικά κατηγορούμενοι για μια πολυμελή εγκληματική οργάνωση, δεν αποτελεί ζήτημα για το οποίο να νομιμοποιείται η απορία και η ανησυχία ενός πρωθυπουργού, πολύ περισσότερο όταν όλη η μεταφορά και η προσπάθεια διακίνησης εξελίχθηκε στη δική του χώρα. 
Το επιχείρημα «δεν ήταν μάρτυρες, ήταν κατηγορούμενοι» και το συμπέρασμα ότι η αναφορά στους θανάτους και στις δολοφονίες έστω συνιστά υπεράσπιση, μάλλον είναι πρωτοφανές!
Εξίσου πρωτοφανές είναι και το γεγονός να κλείνουν κάποιοι τα μάτια τους μπροστά στον φόβο ενόχων ή και αθώων στο να μιλήσουν. 
Ο διάχυτος τρόμος, ακόμα και μέσα στη δικαστική αίθουσα, δεν έπεσε στην αντίληψή τους, ίσως γιατί δεν παρακολουθήσαν τη δίκη. 
Φόβος έντονος και εμφανής ανάμεσα σε κατηγορούμενους και σε μάρτυρες, αλλά ακόμα και στους δικαστές. 
Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι που κρατήθηκαν στις φυλακές, με προεξάρχοντα τον Γιαννουσάκη, εξέφραζαν διαρκώς φόβο για τη ζωή τους. 
Το να ξεμπερδεύουμε με όλα, και συγκεκριμένα με 8 θανάτους εμπλεκομένων, με τον απλό χαρακτηρισμό ότι πρόκειται για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», ακόμα κι αν είναι έτσι, μάλλον δεν προσομοιάζει ούτε με πολιτισμένο ούτε με κράτος δικαίου.
Πολύ περισσότερο, όταν οι θάνατοι και οι δολοφονίες εμπόδισαν ίσως την πλήρη ανεύρεση της αλήθειας.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ