Φως στο μυστήριο με τις κλοπές στα νοσοκομεία

Διευθυντής της ΔΑΑ Χρήστο ΠαπαζαφείρηΠαρουσίαση απο την Ελληνική Αστυνομία | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑ
Εξιχνιάστηκε από την ελληνική αστυνομία η πολύκροτη υπόθεση που αφορούσε τις κλοπές μηχανημάτων από νοσοκομεία, αξίας χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας οι δράστες είναι Κολομβιανοί. Επιστρέφονται τέσσερα ενδοσκόπια.  

Οι δράστες βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (ΔΑΑ) ανακοίνωσε πως οι δράστες είναι τέσσερις Κολομβιανοί εκ των οποίων οι τρεις, ταυτοποιήθηκαν. Πρόκειται για ένα 20χρονο, ένα 37χρονο και ένα 50χρονο. Το τέταρτο μέλος είναι γυναίκα και εξετάζεται από τις κολομβιανές αρχές. Οι δράστες βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής (εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης) ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ένα μέρος των κλεμμένων μηχανημάτων που θα επιστραφούν στα νοσοκομεία από όπου επκλάπησαν.
Πρόκειται για δύο ενδοσκόπια από το νοσοκομείο του «Αγίου Σάββα» και δύο ενδοσκόπια από το νοσοκομείο της Λάρισας.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, εξακρίβωσε ότι πρόκειται για διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση, με μέλη από τη Λατινική Αμερική, που έχουν κλέψει ιατρικά μηχανήματα τα τελευταία χρόνια, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Ειδικότερα, η ίδια οργάνωση έχει αφαιρέσει ιατρικά μηχανήματα από Λουξεμβούργο, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Κροατία και Λιθουανία.
Στην Αθήνα, οι δράστες νοίκιασαν διαμέρισμα μέσω της εφαρμογής Airbnb και έφυγαν στις 25 Μαΐου. Η αστυνομία εντόπισε το διαμέρισμα στις 27 Μαΐου.

Η δράση του κυκλώματος

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η κλοπή στον «Άγιο Σάββα» ήταν αρκετά μελετημένη.
Αρχικά, στο νοσοκομείο παρουσιάστηκαν γυναίκες που παρίσταναν τους ασθενείς. Οι γυναίκες αφού συγκέντρωναν πληροφορίες τις μετέφεραν στο κύκλωμα προκειμένου να διευκολύνουν τις κλοπές. Τον τελευταίο λόγο πάντα είχε το «καρτέλ» των ναρκωτικών που έδινε και την τελική εντολή.  
Τα κλοπιμαία παραλαμβάνονταν από εταιρεία ταχυμεταφορών και με τον ίδιο παραλήπτη (μία γυναίκα) έφθαναν στην Κολομβία.
Την πολύκροτη υπόθεση εξιχνίασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (ΔΑΑ).
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ