Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

«Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, όχι στα συμφέροντα της πατρίδας»

Αλέξης ΤσίπραςΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Βολές κατά του προέδρου της Ν.Δ. από τον πρωθυπουργό στην προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία.
Απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό της ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «εδώ και δύο εβδομάδες δίνετε την εικόνα μιας παράταξης που δεν έχει προσανατολισμό και καθοδηγείται από την ξεχωριστή και έξαλλη ατζέντα του αντιπροέδρου σας, του κ. Γεωργιάδη. Κύριε Μητσοτάκη, σας λέω ευθέως, αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ναι, αντιπολίτευση όμως απέναντι στα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, απέναντι στα συμφέροντα της πατρίδας, όχι κ. Μητσοτάκη. Δεν θα σας το επιτρέψουμε ούτε εμείς ούτε ο ελληνικός λαός. Δεν θα σας επιτρέψουμε να υπονομεύετε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση».
Ασκώντας δριμεία κριτική στη «γαλάζια» παράταξη τόνισε ότι «οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. είναι τόσο σαφείς όσο σαφής ήταν και θα είναι πάντα η διαφορά ανάμεσα στις πολιτικές κοινωνικής προστασίας και τον νεοφιλελευθερισμό».
«Για να δανειστώ μια φράση της κ. Γεννηματά, που δεν είμαι σίγουρος αν την εννοούσε όταν την είπε, πράγματι κ. Μητσοτάκη μάς χωρίζει πολιτική άβυσσος από το πρόγραμμά σας και την πολιτική σας», τόνισε.

«Να απολογηθούν οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής»

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε καλή, κατά γενική ομολογία, τη συμφωνία με τους δανειστές. Η σταθερότητα έχει αποκατασταθεί και επανέρχεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, πρόσθεσε και κάλεσε να απολογηθούν όσοι είναι οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής και όχι η κυβέρνηση που πέτυχε τη συμφωνία και έκλεισε η αξιολόγηση.
Αναφερόμενος ουσιαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. μίλησε για «φάμπρικα καταστροφολογίας» που είχε στηθεί ώσπου να υπάρξει η συμφωνία.
«Τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολο να πουλάς καταστροφολογία και φόβο», σημείωσε, για να τονίσει πως η αντίδραση των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία στο μεσοδιάστημα από τη συμφωνία έως τώρα δεν προσφέρονται για διαστρέβλωση.

«Ορυμαγδός δημοσιευμάτων σκοπιμότητας»

«Η ελληνική οικονομία διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα έχει επανέλθει σε ανταγωνιστικά και βιώσιμα επίπεδα ως προς τον δανεισμό της», υποστήριξε επίσης και υπογράμμισε ότι «η συμφωνία έχει θετικό ορόσημο στην πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος» γιατί για πρώτη φορά περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις, και όχι απλά υποσχέσεις, για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Έχουμε έναν κλειδωμένο αλγόριθμο. Τα μέτρα ρύθμισης του χρέους θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος».
Σημείωσε ότι οι επενδυτές ξέρουν να διαβάζουν τη συμφωνία και γι' αυτό «πετάνε στο καλάθι των αχρήστων την καταστροφολογία και το επιχείρημα ότι δήθεν αυτή η απόφαση δεν είναι τίποτε άλλο από μια επανάληψη της απόφασης του 2012», επιχείρημα που -όπως είπε- έχει χρησιμοποιήσει κατ' επανάληψη η αντιπολίτευση και το οποίο «αγγίζει τα όρια της ανοησίας».
Παράλληλα ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στη Ν.Δ., τόνισε πως πίσω από «τον ορυμαγδό των δηλώσεων και των δημοσιευμάτων σκοπιμότητας που διαρρέετε υπάρχει η εικόνα που προσπαθείτε να αποκρύψετε, μιας Ελλάδας ταλαιπωρημένης μεν από την πολυετή κρίση, μιας Ελλάδας όμως που γυρίζει επιτέλους σελίδα, που κάνει σταθερά βήματα προς τα μπροστά, προς την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία των μνημονίων».
Η ελληνική οικονομία, διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα έχει
επανέλθει σε ανταγωνιστικά και βιώσιμα επίπεδα ως προς το
δανεισμό της.
Απουσιάζουν πλέον οι πολιτικοί παράγοντες - όχι οικονομικοί -
που παραμόρφωσαν την εικόνα της χώρας μας τον
 προηγούμενο χρόνο.
Η επιστροφή της χώρας στις αγορές δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί χωρίς ρύθμιση του χρέους, είπε ακόμα ο Αλ. Τσίπρας στηλιτεύοντας το success story της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.
Και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προτίμησε να δουλέψει τότε για να εξυπηρετήσει όχι τη χώρα αλλά ένα συγκεκριμένο επικοινωνιακό αφήγημα, ότι επαιτούσε για πιστοποιητικά βιωσιμότητας του χρέους. «Σας ενδιέφερε μονάχα το επικοινωνιακό αφήγημα και δεν είχατε καμία απολύτως δέσμευση από τους δανειστές για τα αναγκαία μέτρα για την απομείωση του χρέους», είπε.

«Τεχνητή η εικόνα της οικονομίας το 2014»

Σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης επέφερε μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το χρέος, πράγματα που -όπως είπε- δεν μπορεί να αποκρύψει ούτε η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης ούτε οι ομοϊδεάτες τους στην Ευρώπη.
«Η σημερινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας δεν έχει καμία σχέση με την τεχνητή εικόνα που προσπαθούσατε να δημιουργήσετε το 2014», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κατόπιν αυτών υπογράμμισε ότι έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες και οι όροι για βιώσιμη και οριστική επιστροφή στις αγορές, την οποία «θα προετοιμάσουμε με προσοχή, χωρίς βιασύνη για ουσιαστικούς και όχι επικοινωνιακούς λόγους, για να εγγυηθούμε την ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και ότι δεν θα ξαναχρειαστεί η Ελλάδα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».
Είναι το δικό μας σχέδιο και όχι το δικό σας που έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη, αναφερόμενος στα στοιχεία για την απασχόληση και την απομείωση της ανεργίας.
Για πρώτη φορά, πρόσθεσε, έχουμε θετική συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ και από την ιδιωτική κατανάλωση παρά την υψηλή φορολογία. Ταυτόχρονα για πρώτη φορά, συνέχισε, το ισοζύγιο μεταξύ πλήρους και μερικής απασχόλησης γέρνει προς την πλευρά της πλήρους απασχόλησης.
Αναφέρθηκε ακόμα και στην οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους υπενθυμίζοντας τα αντίμετρα που ψήφισε η κυβέρνηση και τα οποία θα εφαρμοστούν από το 2019.
Σημείωσε ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθεί -παρότι το απεύχονται μερικοί- και τα αντίμετρα θα υλοποιηθούν.

«Νοσηλευόσασταν τζάμπα στο Ντυνάν»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, σημειώνοντας ότι ήταν και παραμένει απόλυτη προτεραιότητα η διάσωση της υγείας σε αντίθεση με τους προηγούμενους των οποίων προτεραιότητα ήταν η κατάρρευσή της.
Τόνισε ότι ο επόμενος μεγάλος στόχος για την υγεία είναι έως το τέλος του 2017 να έχουν τεθεί σε λειτουργία 239 τοπικές μονάδες υγείας σε 80 διαφορετικές περιοχές της χώρας
Τέλος, είπε ότι αποκαλύπτεται από την εξεταστική για τα σκάνδαλα στην υγεία ότι για πολλούς από εσάς δεν υπήρχε θέμα αγωνίας για το πώς θα νοσηλευτείτε ή πώς θα πληρώσετε τα νοσήλια, γιατί νοσηλευόσασταν τζάμπα στο «Ντυνάν» εις υγείαν των κορόιδων.
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου