«Βολές» Ανδρουλάκη: Το ΠΑΣΟΚ το πλήγωσε η απαράδεκτη αλαζονεία στελεχών του

Σκληρή κριτική από τον ευρωβουλευτή του κόμματος




Ήταν από εκείνους που είχαν εκφράσει ανοιχτά και με σθένος, τη διαφωνία τους σχετικά με την πορεία που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το «απέδειξε» και στο συνέδριο σήμερα.
Ο λόγος για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου στο ΣΕΦ εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της ηγεσίας του κόμματος, ζητώντας ενδεικτικά να «μην βάζουν το κάρο πριν από το άλογο» και τονίζοντας πως υπάρχουν σήμερα δύο κυρίαρχες επιλογές: «Ή αυτή η προσπάθεια θα εξελιχθεί σε σωσίβιο διάσωσης του παλιού πολιτικού συστήματος ή σε μια περιπέτεια ιδεών για να γίνουν κυρίαρχες οι δυνάμεις της προόδου στην ελληνική κοινωνία».
Στο πλαίσιο αυτό ο ευρωβουλευτής κάλεσε τους νέους να μετρήσουν τις αντοχές τους και τους παλαιότερους να σκεφθούν ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το έκανε μεγάλο, η πραγματική αμφισβήτηση του κατεστημένου και όχι οι μικροσυμβιβασμοί.
Αναφερόμενους στους λόγους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική κατάρρευση του 2012 είπε ότι «πήραμε ακατανόητες αποφάσεις», όπως «αποενοχοποιήσαμε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ενοχοποιώντας την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και αποφασίσαμε να συγκυβερνήσουμε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη δίνοντας χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ».
Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ το «πλήγωσαν» η «απαράδεκτη αλαζονεία στελεχών του, το ισχυρό πελατειακό καθεστώς και οι γκρίζες σχέσεις στελεχών με οικονομικά συμφέροντα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ