Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους 55 – 67 ετών

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία ΚαραμεσίνηΑιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα θα έχουν φορείς του Δημοσίου και των ΟΤΑ από την προσεχή Τρίτη, σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη | ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ξεκινάει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η προκήρυξη αφορά 10.000 θέσεις εργασίας και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να:
► είναι άνεργοι τους τελευταίους 12 μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα
► εξακολουθούν να είναι άνεργοι και να κατέχουν κάρτα ανεργίας
► έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία
► μην είναι ανάπηροι σε ποσοστό άνω του 67% κατά την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στην προαιρετική ασφάλιση
Επίσης θα πρέπει ο χρόνος που τους υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού ημερών εργασίας για τη θεμελίωση του πλήρους δικαιώματος λόγω γήρατος στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ να μην υπερβαίνει τα 5 χρόνια ή τα 1.500 ημερομίσθια.
Όπως γνωστοποίησε νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, το πρόγραμμα αφορά ευάλωτες ηλικιακά ομάδες που συνεχίζουν να πλήττονται παρά το ότι τα ποσοστά της ανεργίας βαίνουν μειούμενα.
Αυτό -υπογράμμισε η ίδια- οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, κυρίως όμως στο θέμα της τεχνολογίας και της ευελιξίας. «Υπάρχει ένα ζήτημα για το πώς αντιμετωπίζονται αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται σ' αυτή την ηλικία και έχουν χάσει τη δουλειά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα θα έχουν φορείς του Δημοσίου και των ΟΤΑ από την προσεχή Τρίτη, υπογράμμισε η κ. Καραμεσίνη και πρόσθεσε:
«Έχω απευθύνει επιστολή σε καθεμία από αυτές τις δυνάμενες επιχειρήσεις αλλά και στους δημάρχους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για όποια επιχείρηση θελήσει οποιαδήποτε στιγμή να συμμετάσχει σ' αυτό. Αφορά απασχόληση ανέργων για ένα χρόνο με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο».
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ