Αντίστροφη μέτρηση στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες – Συντάσσεται η προκήρυξη


























  • Για το χρονοδιάγραμμα ρώτησαν οι Τασία Χριστοδουλοπούλου και Παναγιώτα Κοζομπόλη
  • Τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΕΣΡ την οποία αποφασίστηκε ο αριθμός (7) των τηλεοπτικών αδειών, ζήτησαν Τραγάκης και Βενιζέλος
  • «Η κατάσταση (σ.σ στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο) είναι ένα νομικό ναρκοπέδιο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς δήλωσε ο Ροδόλφος Μορώνης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η σχετική προκήρυξη βρίσκεται υπό σύνταξη.
«Συντάσσεται η προκήρυξη και παράλληλα γίνονται συζητήσεις για μερικές ακόμη νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε να ολοκληρωθεί αισίως η προσπάθεια και να μην έχει την τύχη των τριών προηγουμένων που έγιναν από το 1993», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μορώνηςπροσθέτοντας ότι «δουλεύουμε λίγο σιωπηρά» και ότι «το θέμα της αδειοδότησης βρίσκεται στην προετοιμασία».
Ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα έκαναν τόσο η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη.
Στην αντιπέρα «όχθη», το ενδιαφέρον των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε στην τεκμηρίωση σχετικά με τον αριθμό (7) των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Συγκεκριμένα, οι Γιάννης Τραγάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΕΣΡστην οποία αποφασίστηκε ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών.
«Η κατάσταση (σ.σ στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο) είναι ένα νομικό ναρκοπέδιο», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΡ Θανάσης Κουτρομάνος.
«Το κύριο χαρακτηριστικό που αποτελεί ένα είδος προπατορικού αμαρτήματος είναι η προσπάθεια του νομοθέτη επί πολλά χρόνια να συμβιβάσει πράγματα που είναι μεταξύ τους ασύμβατα. Υπάρχει διάταξη που αναφέρει ότι το να θέτει κανείς σε λειτουργία ραδιόφωνα ή τηλεόραση χωρίς άδεια είναι ποινικά κολάσιμη πράξη. Το προπατορικό αμάρτημα είναι ότι όλοι άρχισαν να λειτουργούν χωρίς άδεια δηλαδή με παράνομη πράξη. Και αντί να τιμωρηθούν γι’ αυτό, νομιμοποιήθηκαν ή «νομιμοποιήθηκαν». Αυτό άγει την αρχή της τήρησης των νόμων στα όριά τους και δημιουργεί καθημερινά προβλήματα», τόνισε ο ίδιος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ