Ενθύμιον Πίζας

Κωνσταντίνος ΚατσίκηςΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ


Φαφλατάς τσάμπα μάγκας ο Κατσίκης. Πιάστηκε με τη γίδα την καπνόγκεσα την τσουλοπάρδαλη στην πλάτη και φλυαρεί ακατάσχετα στρεψοδικώντας, προσπαθώντας να πείσει το πανελλήνιο ότι επρόκειτο γιαφίνα γούνα από τρίχωμα γιακ των Ιμαλαΐων. Τι να πεις; Σπούδασε, βλέπεις, νομικά στην Πίζα. Σχολαστικοί οι προφεσόροι, παρέδιδαν συνταγματικό και διεθνές δίκαιο σε ακατάληπτα ιταλιάνικα, δεν τα ’πιανε όλα ο εξ υπολοίπου Αττικής ορμώμενος μετανάστης φοιτητής και, αντί να κοιτάζει τον πίνακα, έστρεφε το βλέμμα όξω προς το παράθυρο, αντίκριζε τον εμβληματικό πύργο, που ως γνωστόν γέρνει, και τα ’μαθε στραβά. Καλεσμένος προ ημερών σε τηλεοπτικό δίαυλο ερωτήθη για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανουπόλεως· Εντιρνέ, τουρκιστί.
Εφερε στον νου του την επόμενη κάλπη που, όποτε κι αν στηθεί, αφήνει μηδαμινά περιθώρια επανεκλογής και σκέφτηκε να εντυπωσιάσει το εθνικιστικό φιλοθέαμον κοινό, ξεφουρνίζοντας ζεστή και απαστράπτουσα την πρώτη πομφόλυγα που κατέβασε η κούτρα του, συσχετίζοντας την όλη υπόθεση με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. «Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δύο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα», δήλωσε με άγνοια κινδύνου, αλλά εν γνώσει του πως ίσως ψαρέψει κάνα αδέσποτο ψηφαλάκι.
Ιδιαζόντως έντιμη και παλικαρίσια στάση κράτησε μετά τον σάλο που ξέσπασε, αφού η πρότασή του βρήκε ευήκοον ους στα Μέσα και τα έξω της γείτονος, στηλιτεύτηκε σφόδρα από σύσσωμη την αντιπολίτευση και τον εγχώριο Τύπο, προκάλεσε έντονη δυσφορία στο πρώτο σκέλος τής πρωτοδεύτερη φορά Αριστεράς με μοιραία δόση Ακροδεξιάς, με κατάληξη να του τραβήξει το αυτί ο ίδιος ο Πάνος διά χειρός του συνεπώνυμου εξαδέλφου του, Δημήτρη Καμμένου. Δεδομένου ότι και ο Κατσίκης κατέχει το διαβόητο «ηθικό πλεονέκτημα», αντέδρασε με θάρρος και ενσυνειδησία. «Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση», κατατρόπωσε φίλους και αντιπάλους.
Κατακεραύνωσε επιπροσθέτως τους επικριτές του επικαλούμενος τα λεξικά, τα οποία ερμηνεύουν το λήμμα «δηλώνω», όχι ως «εμφαίνω», «δεικνύω» και «αναφέρω», αλλά κυρίως ως «εκθέτω» ανεπανόρθωτα και μάλιστα εαυτόν. Δεν παρέλειψε να μιλήσει για «τιμ δημοσιογραφικής αλητείας» και «μονταζιέρα», που αναπαράγει διαρκώς «φέικ νιουζ», διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά του. Κάτι «ελληνοφρενείς τύποι» θυμήθηκαν παλιά του δήλωση που δεν μπορεί παρά να προξενήσει εκδηλώσεις θαυμασμού: «Ο σεβασμός που διέπει τις σχέσεις ΑΝ.ΕΛΛ. και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι μας ενώνουν δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ο πολιτικός πολιτισμός». Αναζητώ εναγωνίως το δεύτερο που δίχως άλλο είναι η ηθική υπεροχή. Κλάψ’ τα Χαράλαμπε. Βράσ’ τα κι άσ’ τα. «Φακ νιουζ» που ’λεγε κι ο Τάσος Πετρόπουλος. Καίτοι Κατσίκης, την έπαθε σαν αρνί της Λαμπρής.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ