Στη «σέντρα» οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου – Για χρέη πάνω από 150.000 ευρώ

  • Στο «φως» φέρνει για μία ακόμη φορά η ΑΑΔΕ όσους χρωστούν στο δημόσιο ποσά μεγαλύτερα των 150.000 ευρώ και δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους
  • Ο λόγος για 9.332 φυσικά πρόσωπα και 14.581 νομικά πρόσωπα
  • Εξαιρούνται όσες περιπτώσεις έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του
Στη «φόρα» έβγαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδωντα ονόματα 9.332 φυσικών προσώπων και 14.581 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης των οποίων οι βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.
«Στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης», η ΑΑΔΕ προχώρησε στη δημοσιοποίηση των ονομάτων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.
Ωστόσο, εξαιρούνται όσες περιπτώσεις έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.
Αναλυτικά οι δύο λίστες:

Πηγή : https://www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ