Έφεση κατά της πρόωρης αποφυλάκισης του Φλώρου με εισαγγελική παρέμβαση

  • Ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση έφεσης κατά του βουλεύματος πρόωρης αποφυλάκισης για τον Αριστείδη Φλώρο
  • Ανυπόστατο το πιστοποιητικό αναπηρίας του Αρ. Φλώρου, σύμφωνα με σχετική παραγγελία του Αρείου Πάγου
  • Ελέγχεται  και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού για τη σφραγίδα που φέρει γνωμάτευση
  • Καταγγελίες Πολάκη για την αποφυλάκιση Φλώρου: Υπάρχει πλαστογραφία
Έφεση στο βούλευμα που αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa-Hellas Power, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η υπόθεση της αποφυλάκισης του 39χρονου επιχειρηματία με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% οδηγείται σε νέα δικαστική κρίση.
Της έφεσης του επίμαχου βουλεύματος είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία προς τον κ. Σοφουλάκη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήριζε το συγκεκριμένο βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», σημειώνοντας πως το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας «είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%».
Επιπλέον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.
«Ανυπόστατη η σφραγίδα στη γνωμάτευση για την αποφυλάκιση του Φλώρου»
Την ίδια στιγμή, έγγραφο του Ευαγγελισμού και συγκεκριμένα της διοικήτριας του Π. Γκουλάκη – Μητσάκη προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και το τμήμα Διαχείρισης και Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων Υγειονομικών Επιτροπών, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Documento», αναφέρει ότι η σφραγίδα γιατρού στη γνωμάτευση για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.
Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, ενώ σημαντικό, είναι επίσης το γεγονός, πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.
Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου. 
Καταγγελίες Πολάκη για την αποφυλάκιση Φλώρου: Υπάρχει πλαστογραφία
Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7.
«Η δικαιοδοτική κρίση για την αποφυλάκιση ανήκει στο δικαστικό συμβούλιο. Υπάρχουν κι άλλοι κρατούμενοι που είχαν ποσοστό αναπηρίας 75% και οι οποίοι είχαν τρεις απορριπτικές εκθέσεις από το αντίστοιχο δικαστικό συμβούλιο πάρα το ότι είχαν ποσοστό αναπηρίας από το ΚΕΠΑ. Έγινε έλεγχος για τις γνωματεύσεις για να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια τα πιστοποιητικά.
Διαπιστώθηκε, ανάμεσα σε άλλα, και με αδιάσειστα στοιχεία ότι το βασικό χαρτί με το οποίο διαπιστώθηκε η πάθηση της υπνωτικής άπνοιας είναι πλαστό και με τη κατάλληλα υπογεγραμμένο.
Μπορεί να έχει πλαστογραφηθεί ακόμα και η υπογραφή της γιατρού η οποία πάντως δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει, δεν ήταν επιμελήτρια ΕΣΥ ούτε και διευθύντρια της κλινικής.
Διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των αρχείων ότι είναι άλλες οι πραγματικές μετρήσεις από αυτές που περιγράφονται στην εξέταση για την υπνική άπνοια.Όλα τα νόμιμα μέσα θα εξαντληθούν για να φτάσει το ζήτημα έως το τέλος. Είναι πρόκληση για την ελληνική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Πηγή : https://www.altsantiri.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ