Κεντροαριστεροί για 24 ώρες


Η «προοδευτική» στροφή του ΚΙΝΑΛ κράτησε τελικά σχεδόν 24 ώρες. Πολύ γρήγορα αναιρέθηκε και επέστρεψε στο αφήγημα των «ίσων αποστάσεων», που δεν πείθει.
Όλα ξεκίνησαν από τη δήλωση του γραμματέα επικοινωνίας, Σταμάτη Μαλέλη, που χαρακτήρισε «όλεθρο» μια πιθανή συγκυβέρνηση με τον νεοφιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη και έκανε κεντροαριστερή στροφή.
σα είπε ήταν φυσιολογικά και αναμενόμενα για ένα κεντροαριστερό κόμμα, όχι για το ΚΙΝΑΛ και την ολιγαρχία που κατευθύνει τη Γεννηματά. Τα στελέχη που ταυτίζονται με τη ΝΔ τον άδειασαν και, τελικά, μετά από πιέσεις και αντιδράσεις, αναγκάστηκε σε αναδίπλωση.
Ο Σταμάτης Μαλέλης εδώ και καιρό, στις τηλεοπτικές εμφανίσεις, βερμπαλιστικά επιχειρεί να παρουσιάσει το ΚΙΝΑΛ ως τον προοδευτικό πόλο, αλλά δεν του βγαίνει. Πάει καιρός που το κόμμα (με όποιο όνομα) εξέφραζε κάτι προοδευτικό. Η ηγεσία του «γέρνει» προς τα Δεξιά και οι κρίσιμες επιλογές της έχουν μετατρέψει το ΚΙΝΑΛ σε ουρά της ΝΔ, αδυνατώντας να παρουσιάσει τη δική του ατζέντα. Τι προοδευτικό, για παράδειγμα, να επικαλεστεί ένα κόμμα που στοιχίζεται πίσω από εθνικιστές και «μακεδονομάχους»;

Στο ΚΙΝΑΛ αδυνατούν να προσαρμοστούν στο νέο τους ρόλο, ενώ ματαίως επιχειρούν να «θάψουν» την καθοριστική τους συμβολή στη χρεοκοπία και στα καταστροφικά χρόνια των μνημονίων. Έχουν καθηλωθεί στο πολιτικό αφήγημα της «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ, αναπολώντας τα χρόνια της εξουσίας και ευελπιστώντας να κερδίσουν λίγο από το ζωτικό χώρο. Μοιραία το ΚΙΝΑΛ συνθλίβεται ανάμεσα στον διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.
Η εκτίμηση Μαλέλη πως η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ θα αποτελούσε «όλεθρο» δεν είναι λανθασμένη, όμως φαίνεται πως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσανατολισμένο προς τον «όλεθρο».
Πηγή https://tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ