Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ένας είναι ο εχθρός σου, ο κακός ο εαυτός σου


Η χρονιά φεύγει και αφήνει χρέη. Η καινούργια χρονιά θα τα βρει. Φαντάζομαι θα τα περάσει στην επόμενη.
Δεν ξέρω τι θα φέρει ο καινούργιος χρόνος διότι στην Ελλάδα έχει μάθει μόνο να παίρνει.
Ο Κυριάκος ετοιμάζεται μόνος του να μας κυβερνήσει. Φαντάζομαι θα μας ρωτήσουν και μας γιατί μέχρι τώρα μόνο ο ΣΚΑΪ του απαντάει.
Επιθυμούμε άραγε να πορευτούμε μ’ όλα αυτά τα ακροδεξιά τσιράκια;
Νομίζω μπερδεύουν τη Δημοκρατία με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτοί νομίζουν ότι για να υπάρχει Δημοκρατία πρέπει να κυβερνάνε μόνο Δεξιοί.
Αποφάσισε λοιπόν ο Μπογδάνος να «κλείσει» ένα μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που κέρδισε τρεις φορές στις εκλογές. Αυτοί οι διχαστικοί λιμοκοντόροι, αυτά τα παπαροπαίδια της σαχλαμάρας που νομίζουν ότι κουβαλάνε 300 κιλά μυαλό, αυτοί οι μορφωμένοι αγράμματοι της τρύπιας τους ζωής, ας πάνε να πιουν ένα dry martini με τους φλώρους της περιοχής τους, ας κανονίσουν να τους πέσει το φλουρί κι ας μην μας τα ζαλίζουν πρωτοχρονιάτικο.

Εδώ μία ενσταντανέ του βλακός

*** Τους πείραξε που πήρε άδεια ο Κουφοντίνας. Να θυμίσουμε ότι και ο Χριστόδουλος Ξηρός έπαιρνε άδειες επί Σαμαρά. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι τις άδειες δεν τις δίνουν οι Πρωθυπουργοί. Τις δίνουν οι νόμοι που διέπουν το σωφρονιστικό δίκαιο. Άρα ούτε ο Σαμαράς φταίει που το έσκασε ο Χριστόδουλος, ούτε ο Τσίπρας φταίει γιατί παίρνει άδεια ο Κουφοντίνας.
*** Ε, λοιπόν εγώ την πάω την Μαρίνα Πατούλη. Είναι πολύ ανάγωγη. Τον έγραψε τον άντρα της και κατεβαίνει μόνη της για Δήμαρχος. Και ο άντρας της που βάζει το κόμμα πάνω από την οικογένεια, στηρίζει όποιον στηρίζει ο Κυριάκος. Στην πραγματικότητα είπε ο Πατούλης μέσα του «αν χάσω την Περιφέρεια, τουλάχιστον να βάλω στον Δήμο Αμαρουσίου κάποιον δικό μου». Το ζευγάρι παίζει διαφωνία. Παίζει θέατρο δηλαδή.
*** Οχτώ αστυνομικοί φαίνεται ότι θα φύγουν για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Την αστυνομία τη θέλουμε για την ασφάλεια του πολίτη. Δεν τη θέλουμε για να κλωτσάει τον πολίτη. Δεν θέλουμε αυταρχισμό. Θέλουμε τήρηση των νόμων. Κι αν οι αστυνομικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ακροδεξιά φρονήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πλακώνουν στο ξύλο όποιον δεν γουστάρουν. Να μην ξεχνούνε ότι πληρώνονται χρήματα απ’ όλον τον ελληνικό λαό και όχι μόνο απ’ αυτούς με τους οποίους οι ίδιοι διατηρούν σχέσεις. Και επίσης δεν θα μένουν ατιμώρητοι οι αστυνομικοί επειδή φοράνε γαλόνια.
Οι χουντικοί νομίζουν ότι το κράτος, η σημαία, η αστυνομία είναι χέρια τους και πόδια τους, αλλά βρίσκουν και έναν λαό θυμωμένο ο οποίος πολλές φορές περιθάλπει τέτοιες απόψεις. Αυτή είναι η αλήθεια.
*** Κι ενώ όλα τα παιδιά του κόσμου περιμένουν με λαχτάρα τον Άγιο Βασίλη, ένας 9χρονος στη Γερμανία κάλεσε την αστυνομία επειδή δεν του άρεσαν τα δώρα του. Ο ίδιος ο 9χρονος στην τηλεφωνική του καταγγελία έκανε λόγο για «αδικία», καθώς τα δώρα που βρήκε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν πλησίαζαν ούτε λίγο σε αυτά που είχε στη λίστα του.
Κι εκεί που έλεγα ότι το παιδάκι είναι λίγο περισσότερο κακομαθημένο από τα υπόλοιπα, τελικά το ξανασκέφτηκα. Έπρεπε να κάνω το ίδιο όταν η μάνα μου έφτιαχνε μπάμιες και σπανακόρυζο.
*** Τα Jumbo πουλούσαν μέχρι προχθές σακούλα δώρου που είχε πάνω τη σβάστικα και τον Χίτλερ. Κανείς από την εταιρία δεν είδε αυτό που… βγάζει μάτι; Κανείς;
Δεν καταλάβαμε «ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς», απάντησε η διοίκηση της εταιρείας. Λάθος συνειρμούς; Δηλαδή υπάρχει κάποιος που θα δει τον Χίτλερ και τη σβάστικα και μπορεί να σκεφτεί κάτι διαφορετικό από τη ναζιστική Γερμανία και τις θηριωδίες που έκαναν; Πάλι καλά που δεν μας είπαν: «Καλή χρονιά από το Γ’ Ράιχ».
*** Τελευταίος «ανάγωγος» για φέτος και τον μόνο τρόπο με τον οποίο μπορώ να τον κλείσω, μου τον προσέφερε ο Παύλος Παυλίδης λίγο πριν την εκπνοή. Πήρε όλο τον πόνο, την οργή, την αδικία, το γαμώτο για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και τα μετέτρεψε σε δημιουργία, σε ανακούφιση, σε χαμόγελο και δάκρυα. Το «Αλλιώτικο Παιδάκι» του είναι ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, στην lgbtq κουλτούρα, αλλά και ένα κατηγορώ στη δηθενιά που μας περιβάλλει και τελικά ρε γαμώτο φοβίζει, γιατί συνειδητοποιείς πόσο πολύ δεν έπαψαν να κινδυνεύουν οι άνθρωποι που είναι απλά διαφορετικοί. Και κλείνω με τους στίχους του τραγουδιού:
«Όσους κλωτσάνε με μανία μπρος στα μάτια μας
τον πληγωμένο κι αβοήθητο εαυτό τους
τους περιμένει ένα φίδι μες στον ύπνο τους
έχει τρυπώσει ήδη μέσα στ’ όνειρο τους».
        

Λοιπόν, πέτα τον κακό σου εαυτό και μπες στον καινούργιο χρόνο ξέροντας ότι στη ζωή ερχόμαστε να υπερασπιστούμε τη διαφορετικότητά μας. Η ομοιότητα έτσι κι αλλιώς υπάρχει. Δεν χρειάζεται υπεράσπιση.

Πηγή : https://www.altsantiri.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ